Sute de moși au alergat la Crosul lui Moș Crăciun – FOTO

December 10, 2017
629 Views

În data de 9 decembrie 2017 a avut loc cea de-a treia ediție a inițiativei Crosul lui Moș Crăciun, primul cros cu cauză socială din orașul Cluj-Napoca, în cadrul Târgului de Crăciun. Anul acesta, participanții aleargă pentru proiectul Caravana cu povești, care va presupune realizarea de piese de teatru pentru 5.000 de copii din centrele de plasament din Județul Cluj.

Crosul s-a desfășurat în intervalul 17:00 – 18:30, cu pornire din Piața Unirii, iar distanța pe care alergătorii sunt invitați să o parcurgă este de 2,5 km. În taxa de participare de 50 de lei, sportivii vor primi un kit de alergător (asigurat de către sponsori, de la o căsuță special amenajată din Piața Unirii), toți banii din taxa de participare merg către cauza Caravanei cu povești. Ca în fiecare ediție, participanții sunt încurajați să își folosească creativitatea în alegerea costumației, atâta timp cât materialul are culoarea, desigur, roșie. Spunem costumație pentru că aici este poate cel mai prielnic moment în care ne putem costuma jumătate glob-jumătate turtă dulce (de exemplu), fără să dăm nicio explicație. Bineînțeles, cele mai trăsnite costumații vor fi premiate. De altfel, toți finaliștii crosului sunt câștigători, astfel că toată lumea pleacă acasă cu o medalie frumos decorată.

Despre participanți

În prima și cea de-a doua ediție, numărul aproximativ de participanți a fost de 500. Desigur, se dorește o creștere a numărului de alergători și, implicit, o creștere a bugetului donat proiectului, pentru a putea avea parte din ce în ce mai mulți copii de beneficiile financiare și nefinanciare. Moș Crăciun ne primește pe toți la crosul lui, indiferent de vârstă, înălțime, viteză și pricepere într-ale alergării, așadar întregul familion se poate pregăti cu cei mai comozi papuci pentru o tură de alergarion. Pe mezini îi însoțește un bunic sau un părinte, să se asigure cum știu ei mai bine că nu se împiedică nimeni, pe când frații mai mari aleargă vioi de unii singuri.

Leave A Comment

%d bloggers like this: