Consiliul Judetean Cluj -Regulamentele privind acordarea de finantare nerambursabila vor fi modificate

December 9, 2017
820 Views

Consiliul Judetean Cluj -Regulamentele privind acordarea de finantare nerambursabila vor fi modificate

Presedintele Consiliului Judetean Cluj,  Alin Tise, a initiat o serie de proiecte de hotarari care urmeaza sa fie dezbatute in cadrul proximei sedinte ordinare si care vizeaza aprobarea noilor Regulamente privind acordarea sprijinului financiar, din bugetul judetului, catre unitatile de cult si structurile sportive din judet, pentru asociatiile, fundatiile, alte organizatii neguvernamentale fara scop lucrativ, precum si pentru entitatile publice care organizeaza programe si proiecte in domeniul tineretului si socio-educationale, dar si pentru programele, proiectele si actiunile organizate in domeniul cultural.
     Astfel, schimbarile comune aduse in structura celor patru regulamente se refera atat la introducerea obligatiei autoritatii finantatoare – Consiliul Judetean de a publica programul anual de finantare nerambursabila, cat si la modificari aduse contractului de finantare. De asemenea, pentru a evita, pe viitor, modificari ale regulamentelor ca urmare a schimbarii denumirii structurilor de specialitate din cadrul forului administrativ judetean, a fost propusa inlocuirea, in contextul intocmirii documentatiei specifice, a sintagmei „Biroul Agenti Economici si Institutii Publice” cu „Compartiment de specialitate din cadrul Consiliului Judetean Cluj”.
     „Imi doresc ca toti cei interesati sa dezvolte proiecte in beneficiul comunitatii sa studieze cu maxima atentie noile Regulamente de acordare a finantarilor nerambursabile si sa trateze cu deosebit interes modificarile aduse. In acest fel, intreaga procedura va fi mult mai simpla si nu vor intampina probleme sau obstacole la depunerea documentatiei” a declarat domnul Alin Tise.
     Distinct, pentru fiecare categorie de regulament s-au introdus o serie de modificari specifice. Prin urmare, schimbarile aduse Regulamentului aprobat prin Hotararea Consiliului Judetean Cluj nr. 322/2014 privind acordarea sprijinului financiar unitatilor de cult mai vizeaza si introducere a doua noi articole cuprinzand precizari din Legea nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice.
     De asemenea, Regulamentul referitor la acordarea de finantare nerambursabila pentru structurile sportive din judetul Cluj, aprobat prin Hotararea Consiliului Judetean Cluj nr. 14/2015, va cuprinde alte expresii cuprinse in H.G. nr. 1447/2007 privind aprobarea normelor financiare pentru activitatea sportiva, cu modificarile si completarile ulterioare, fiind adaugata si obligativitatea ca beneficiarii de finantare nerambursabila sa-si actualizeze bugetul de venituri si cheltuieli al proiectului in functie de suma alocata.
     In acelasi timp, pentru Regulamentul privind acordarea de finantare nerambursabila pentru programele, proiectele si actiunile organizate in domeniul cultural, dar si pentru cel referitor la acordarea de sprijin financiar asociatiilor, fundatiilor, altor organizatii neguvernamentale fara scop lucrativ, precum si entitatilor publice care organizeaza programe si proiecte in domeniul tineretului si socio-educationale fost eliminata obligativitatea ca fiecare pagina sa fie stampilata avand in vedere ca in prezent stampila nu mai este obligatorie conform prevederilor O.G. nr. 17/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.
     Mentionam faptul ca, toate aceste proiecte de acte normative sunt disponibile spre consultare pe pagina web a Consiliului Judetean Cluj www.cjcluj.ro, propunerile, sugestiile si opiniile putand fi transmise pana in data de 20 decembrie 2017, prin posta, e-mail la adresa infopublic@cjcluj.ro sau la Registratura institutiei.

Leave A Comment

%d bloggers like this: