„Șoricelul fără frică”, în premieră la Teatrul Puck

December 8, 2017
810 Views

„Șoricelul fără frică”, în premieră la Teatrul Puck

Teatrul de Păpuși „Puck”, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, îi invită pe cei mici și pe cei mari, deopotrivă, sâmbătă, 9 decembrie 2017, de la ora 11.00, la premiera spectacolului „Șoricelul fără frică”/„Az egér, aki nem ismerte a félelmet”, o poveste după Frații Grimm.
Eroul povestirii este Cingár Elemér, un șoricel care pornește în aventură ca să afle ce este frica. Acțiunea piesei „Șoricelul fără frică”/„Az egér, aki nem ismerte a félelmet”, în regia lui Urmánczi Jenő, se petrece în podul în care șoriceii se adăpostesc de frigul iernii. Este un spațiu îngust și aglomerat, plin cu lucruri aruncate de-a lungul anilor.
„Tema fricii este abordată în povestea noastră prin prisma unei arme unice, reprezentative omului: umorul. Povestea originală scrisă de Frații Grimm este adaptată publicului de peste 6 ani, cheia transpunerii fiind zoomorfizarea tuturor personajelor, creând astfel o distanță confortabilă între copii și acțiune, fără a limita însă accesul la mesaj. Se creează astfel un spațiu propice dramaturgiei oferite în versiunea ei originală, cât și reprezentările vizuale adecvate.”, spune Urmánczi Jenő, regizorul spectacolului.
Regia este semnată de Urmánczi Jenő, scenografia și păpușile de Tomos Tünde, iar muzica de Domokos Előd. Din distribuție fac parte: László Réka, Takács Enikő, Balogh Dorottya și Domokos Szabolc. Spectacolul se joacă în limba maghiară, vârsta minimă recomandată fiind de cinci ani.
De asemenea, povestea prințesei Aurora va reveni la Teatrul Puck duminică, 10 decembrie 2017, când sunt programate două reprezentații ale spectacolului „Frumoasa din pădurea adormită”, după Frații Grimm, de la orele 11.00, respectiv 12.30.
Este povestea prințesei Aurora și a regatului vrăjit de ursitoarea cea rea, care doreşte să se răzbune pentru că nu a fost invitată la petrecerea dată în cinstea micuței prinţese. Ca urmare, Aurorei îi este ursit ca, în ziua în care va împlini 16 ani, să se înţepe într-un fus şi să moară. Blestemul aruncat asupra prinţesei este însă „îndulcit” de o ursitoare bună. În acest fel, Aurora nu va muri, ci va cădea într-un somn adânc, împreună cu întregul regat. Prinţul sortit va dezlega vraja, iar sărutul lui o va trezi la viaţă pe frumoasa Aurora și pe toți ai ei.
Regia este semnată de Gabriel Apostol, scenografia de Andra Ștefan, iar ilustrația muzicală a fost realizată de Dan Bălan. Distribuția: Robert Gutunoiu, Andra Ştefan, Călin Mureşan, Ionuţ Constantinescu, Frunzina Anghel, Angelica Pamfilie, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Adina Ungur și Iulian Lungu. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Leave A Comment

%d bloggers like this: