Reacție APPC la atacurile din Ziar de Cluj

December 7, 2017
848 Views

APPC dezaprobă modul ofensator în care unii angajați ai site-ului Ziar de Cluj scriu despre jurnaliștii clujeni. Din păcate, acest tip de abordare nu este o excepție, ci a devenit un obicei nociv al unora dintre cei care scriu la acest site. Considerăm că limbajul licențios, jignitor, agresiv, atacul la persoană și afirmațiile lipsite de probe nu fac decât să decredibilizeze site-ul Ziar de Cluj și să aducă prejudicii grave de imagine presei clujene.

Ultimele atacuri la adresa unor jurnaliști și a Asociației Profesioniștilor de Presă Cluj sunt dovada că unor angajați ai Ziar de Cluj lucruri esențiale pentru breaslă precum Codul Deontologic și etica profesiei le sunt străine.

Considerăm că, prin acest tip de texte, Ziar de Cluj sfidează principiile de bază ale presei și se situează în afara a ceea ce se poate numi jurnalism.

APPC, prin activitățile desfășurate, militează pentru perfecționarea profesională a jurnaliștilor, pentru crearea unui climat decent și echilibrat de dezbatere între media și ceilalți actori publici, consolidarea imaginii jurnalistului în societate precum și pentru evitarea ori corectarea derapajelor deontologice.

Conducerea APPC

1 Comments

  1. jenucu said: "Aici e treaba DIICOT-ului , numai ei pot sparge buba cu Alexa si increngaturile Din aceasta cauza patronii nu fac publicitate , pentru ca daca fac la o parte ii spurca Alexa iar de Alexa fug Apropos -sa vad daca aveti curaj sa-mi publicati comentariu".

Leave A Comment

%d bloggers like this: