Daniel Buda -Guvernul PSD-ALDE, plesnit din nou de la Bruxelles!

December 7, 2017
774 Views

Europarlamentarul Daniel Buda -Guvernul PSD-ALDE, plesnit din nou de la Bruxelles!

“Guvernul PSD-ALDE, plesnit din nou de la Bruxelles! Procedura de infringment pentru deficit excesiv împotriva României este tot mai aproape de a deveni o realitate iar viitorul nostru este jucat la ruleta rusească de Dragnea și Tudose!

Guvernul Tudose recidivează- pentru a câta oară- ca urmare a faptului că nu s-au luat măsuri esențiale impuse de la Bruxelles pentru a corecta o abatere bugetară semnificativă. În cursul zilei de ieri, Consiliul European a adoptat o decizie prin care a stabilit din nou că România nu a luat măsuri eficiente pentru a corecta o abatere bugetară semnificativă de la traiectoria de ajustare convenită pentru atingerea obiectivului bugetar pe termen mediu.

Obiectivul pe termen mediu, dar și procedura de deviere semnificativă, fac parte din componenta preventivă a Pactului de stabilitate și de creștere. Cu alte cuvinte, nu te întinde mai mult decât  îți este plapuma. Sau, altfel spus, se urmărește diminuarea efectelor negative ale acțiunilor discreționare și distructive, generate de politicile guvernamentale incoerente, ineficiente și chiar dărâmătoare pentru economia românească. Conform previziunilor economice ale Comisiei, plecând de la politicile deficitare ale Guvernului Dragnea -Tudose, se așteaptă ca soldul structural al României să fie afectat cu 1,1% din PIB în 2017 ceea ce este în contradicție cu îmbunătățirea structurală de 0,5% din PIB recomandată de Consiliu în iulie 2017. Riscul este că se va genera un deficit estimat de 3,3% din PIB pentru 2017, ceea ce este peste valoarea de referință impusă de Uniunea Europeană pentru deficitele publice ceea ce face ca procedura de infringement să devină mai mult decât o certitudine.

Nu este prima oară când Guvernul Tudose este tras de urechi de Bruxelles din cauza măsurilor populiste care pot afecta grav și iremediabil economia românească. Lipsa de reacție la recomandările instituțiilor europene nu fac altceva decât să plaseze România pe harta ignoranței politice și să o îndepărteze de parcursul său european.

Îi solicit public premierului Mihai Tudose să explice tuturor românilor care este orizontul de timp înăuntrul căruia recomandările din partea Consiliului vor deveni realitate. În lipsa unei astfel de reacții, nu ne rămâne decât să concluzionăm singuri că acesta dorește să joace viitorul românilor la ruleta rusească.” arata

        Preşedinte PNL Cluj,

Europarlamentar Daniel Buda

Leave A Comment

%d bloggers like this: