Ioan Aurel Pop, rectorul Universității “Babeș-Bolyai”: Odată cu moartea Regelui Mihai s-a stins o lume

December 6, 2017
724 Views

Academicianul Ioan Aurel Pop, istoric, rectorul Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, a declarat, marți, pentru AGERPRES, că, odată cu moartea Regelui Mihai s-a stins o lume.
“Stăpânit de o emoție care nu se poate exprima în cuvinte, pot să vă spun doar, gândindu-mă la faptul că sunt istoric, că s-a stins ultimul șef de stat din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, ultimul care mai era în viață și că, odată cu el, de fapt s-a stins o lume, o lume care a suferit, o lume care a trăit, o lume care a cunoscut ororile războiului și ororile regimului comunist, o lume care, prin Majestatea sa, era dătătoare de speranțe. Dătătoare de speranțe pentru viitor”, a spus Ioan Aurel Pop.
El a adăugat că toți românii ar trebui să fie în doliu și să se gândească la personalitatea Regelui Mihai.
“Din păcate, în acest moment toți românii ar trebui să fie în doliu și să se gândească la ceea ce a reprezentat personalitatea regelui pentru această țară, dar și pentru Europa Centrală și de Sud-Est în general, ca un simbol al stabilității, al democrației, al valorilor respectate. Condoleanțe familiei”, a conchis istoricul clujean.
Regele Mihai a murit marți, la vârsta de 96 de ani.

Leave A Comment

%d bloggers like this: