Emil Boc de 1 Decembrie: Drumul României trebuie să fie și în următorii 100 de ani în UE

December 2, 2017
506 Views

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca a declarat ieri cu ocazia Zilei Naționale a României că țara noastră trebuie să rămână membră a Uniunii Europene. Acesta a făcut declarațiile în fața câtorva mii de oameni adunați în Piața Unirii pentru a se bucura de Târgul de Crăciun și iluminatul festiv de sărbători.

”Să ajungem la nivelul de trai din UE depinde de noi, acasă, să facem infrastructura să ne unim cu toate provinciile istorice. Viitorul nostru depunde de continairea proiectului european. Și acum 99 de ani se arătau vremuri bune pentru Europa și în doar 22 de ani, România pierdea o treime din teritoriul țării și era în fața celui mai mare cataclism din istorie, în fața celui de-al Doilea Război Mondial. Uniunea europeană trebuie apărată în fiecare zi, trebuie să ne batem pentru democrație și pentru acele valori care ne unesc. Deja intrăm în anul Centenarului, să nu uităm că avem un popor minunat, un popor harnic, talentat, și putem fi un popor mândru în UE.

În acest interval de timp s-au produs multe lucruri frumoase și aș face o referire doar la câteva dintre ele. Astăzi, România e membru UE, prezentul și viitorul nostru e acolo, viitorul copiilor noștri e acolo. Suntem în UE de 10 ani, e cel mai mare proiect politic din întreaga istorie a Europei, singurul care a adus pace, prosperitate și democrație. Drumul României trebuie să fie și în următorii 100 de ani în UE, printr-o integrare care să urmeze etapei de aderare”, a spus edilul în Piața Unirii.

Leave A Comment

%d bloggers like this: