Clujenii au celebrat în număr mare Ziua Națională a României

December 1, 2017
1,280 Views

Clujenii s-au adunat în număr mare în fața Teatrului Național și a Catedralei Ortodoxe din Cluj-Napoca, unde au privit parada militară organizată anual cu prilejul Zilei Naționale a României.

La cei 99 de ani de la marele eveniment, organizatorii au decis să includă în parada militară și soldați îmbrăcați în uniforme de luptă din Primul Război Mondial.

Te Deum-ul oficiat de Înaltpreasfințitul Andrei a deschis seria manifestărilor oficiale, care au cuprins citirea mesajului premierului Mihai Tudose de către prefectul Clujului, Aurel Cherecheș, respectiv depunerile de coroane de flori din partea parlamentarilor Florin Stamatian, Sorin Moldovan și Vasile Ilea, a primarului Emil Boc și a conducerii Diviziei a IV-a Infanterie ”Gemina”.

Comandantul Diviziei a IV-a, generalul de brigadă Virgil Pop, a rostit un discurs prin care a făcut apel la conducătorii tuturor instituțiilor publice să insufle copiilor respectul față de înaintași și față de valorile naționale care au ținut această țară unită și suverană.

Micul soldat Adrian Chira, din Mureș, la cei patru ani ai săi, a interpretat două poezii patriotice.

Prima parte a zilei Unirii s-a încheiat cu parada militară din care au făcut parte și structurile MAI și Poliția Locală.

La eveniment au fost prezenți și europarlamentarul Daniel Buda, PS Florentin Crihălmeanu, consilierul județean Marinela Marc, consilierii locali Mihaela Suciu, Corina Croitoru și Adrian Mureșan, respectiv Maria Forna (TNL Cluj).

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: