Preţurile vor creşte în perioada imediat următoare. Care sunt produsele şi serviciile pentru care vom plăti mai mult

November 29, 2017
585 Views

Managerii întreprinderilor preconizează că preţurile în industrie şi comerţul de amănuntul vor creşte în perioada noiembrie 2017-ianuarie 2018, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
In cadrul anchetei de conjunctură din luna noiembrie 2017, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +4%). Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice se estimează o tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +41%), în timp ce, pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se va înregistra o tendinţă de scădere (sold conjunctural -36%).
Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +16%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare.
Potrivit estimărilor din luna noiembrie 2017, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, o scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -33%). Managerii estimează, de asemenea, scăderea numărului de salariaţi (sold conjunctural -21%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creşterea moderată a acestora (sold conjunctural +13%).
În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +15%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere (sold conjunctural +16%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creşterea moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +12%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează o creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +32%).

Leave A Comment

%d bloggers like this: