Emil Boc: Primăria Cluj-Napoca a primit aviz pentru realizarea studiilor de fezabilitate necesare Centurii Metropolitane

November 28, 2017
641 Views

Primarul Emil Boc a declarat astăzi că Ministerul Transporturilor a avizat pozitiv cererea autorităților locale pentru realizarea documentației aferente începerii lucrărilor la Centura Metropolitană, în lungime de 38 de kilometri.

”Am reușit să deblocăm proiectul, am obținut avizul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a face în locul Guvernului studiul de fezabilitate, PUZ-uI, detaliile tehnice, în vederea aatorizării centurii metropolitane a municipiului Cluj-Napoca, azi vom intra în Consiliul Local cu un proiect de hotărâre, iar în bugetul pe anul următor vom avea deja sume alocate pentru documentații”, a declarat primarul Emil Boc.

Astfel, în maxim 2 săptămâni vor fi realizate acorduri atât între CNAIR și autoritățile locale pe raza cărora va trece această centură, Cluj-Napoca, Apahida, Florești și Gilău, cât și separat, între autoritățile locale.

Centura va costa 150 milioane de euro, bani europeni. Pentru a-i obține însă, după realizarea acestei documentații, adică maxim 2 ani, e nevoie ca Ministerul Transporturilor să realizeze lucrarea până la 31 decembrie 2023, adică în 4 ani de zile.

”Am pierdut 2 ani, suntem într-un regim riguros, dar este posibil, Orice zi de întârziere de aici înainte însemnă pierderea baniloe europeni și scăderea șanselor de realizare a centurii”, a adăugat Emil Boc.

Studiile vor costa 4-5 milioane de euro, însă banii vor fi decontați din fonduri europene cu sprijinul ministerului fondurilor europene.

Edilul a spus că noua centură va debloca situația imobiliară din oraș și va permite regândirea soluțiilor de mobilitate urbană și pentru dezvoltarea economică a Clujului.

 

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: