Comisia Europeană: Plăți electronice mai sigure și mai inovatoare, în beneficiul consumatorilor

November 28, 2017
706 Views

Comisia Europeană (CE) a adoptat luni norme care vor face ca plățile electronice în magazine și online să fie mai sigure. Acest lucru le va permite consumatorilor să aibă acces la soluții mai convenabile, mai eficiente din punctul de vedere al costurilor și mai inovatoare, oferite de prestatorii de servicii de plată, se arată într-un comunicat al forului comunitar.

Normele pun în aplicare a doua directivă a UE privind serviciile de plată (DSP2) revizuită recent, care vizează modernizarea serviciilor de plată din Europa astfel încât să țină pasul cu această piață care evoluează rapid și să permită dezvoltarea pieței europene a comerțului electronic.

Aceste norme le permit consumatorilor să utilizeze servicii inovatoare oferite de furnizori terți, cunoscuți și sub numele de societăți din domeniul tehnologiei financiare (FinTech), garantând în același timp o securitate riguroasă a datelor pentru consumatorii și întreprinderile din UE. Acestea includ soluții de plată și instrumente de gestionare a finanțelor personale prin agregarea informațiilor din diferite conturi.

”Noile norme vor orienta actorii de pe piață, vechi și noi, pentru a oferi servicii mai bune consumatorilor, asigurând, în același timp, securitatea acestora”, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu stabilitatea financiară, serviciile financiare și uniunea piețelor de capital.

Leave A Comment

%d bloggers like this: