Ludovic Orban, la Cluj: PNL e în creștere. Aleșii PSD sărăcesc localitățile unde au primit multe voturi

November 25, 2017
675 Views

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost prezent astăzi la Cluj-Napoca, unde a participat la alegerile noii conduceri a Ligii Aleșilor Locali liberali. La eveniment au participat peste 900 de aleși locali, parlamentari și membri din conducerea formațiunii de la nivel național.

Orban a declarat că România e acum pe mâna unui ”clan de rechini” care în județele pe care le-au condus au adus doar săsrăcie, subdezvoltare, șomaj, număr mare de persoane care beneficiază de ajutor social. ”Asta se întâmplă atâta timp cât România a încăput pe mâna acestor agiamii care doresc ca un număr tot mai mare de români să ajungă la mâna lor, și cât mai puțini să stea pe picioarele lor, ei fac ne ne așteptam să facă”.

Liderul PNL a mai afirmat că social-democrații jefuiesc bugetele locale ale acelor localități conduse în trecut de reprezentanți PNL, care au atras investiții și au creat oportunități de investiții.

Ludovic Orban a anunțat și o serie de măsuri pentru susținerea dezvoltării locale, care ar urma să fie implementate cu PNL la Putere: finanțări pentru proiecte pe modelul fondurilor europene, indiferent de culoarea politică, impozitele pe venit să rămână integral la nivelul autorităților locale, redevențele pe concesiuni să rămână la nivel local, Curtea de Conturi să nu mai fie instrument abuziv în mâna PSD – care nu oferă deloc sprijin și îndrumare, transferul unor obiective de patrimoniu neutilizate de stat în domeniul public al localităților, distribuirea tragerilor din fondul de creditare al statului pe proiect, nu discreționar, Autoritatea Națională a Funcționarilor Publici să nu mai controleze politicile de angajare ale aparatului public local.

Toate aceste propuneri ar trebui să fie adoptate printr-un nou Cod Fiscal, a adăugat președintele PNL.

Orban a dezvăluit că PNL e în creștere în gradul de încredere de care beneficiază din partea românilor, momentan la pragul de 30%.

La alegerile pentru Liga Aleșilor Locali au luat parte și primarul Emil Boc, europarlamentarul Daniel Buda, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, primarul orașului Alba-Iulia, Mircea Hava, Gheorghe Flutur, Raluca Turcan și Cristian Bușoi.

Leave A Comment

%d bloggers like this: