IGSU: Telekom Romania Communication va implementa sistemul ”RO-ALERT”

November 24, 2017
787 Views

SC Telekom Romania Communication SA va furniza produsele hardware și software pentru implementarea sistemului de avertizare a populației în situații de urgență ”RO-ALERT”, informează IGSU.

Potrivit sursei citate, această companie va implementa sistemul ”RO-ALERT”, în conformitate cu cerințele autorității contractante, în termenul prevăzut în documentația de atribuire.

”Conform prevederilor OUG nr. 72 din data de 5 octombrie 2017, instituția noastră, aflată în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, a fost desemnată autoritate contractantă pentru achiziția, în regim de urgență, a echipamentelor hardware, aplicațiilor software și a serviciilor de instalare, precum și pentru punerea în funcțiune aferentă acestora, necesară operaționalizării sistemului RO-ALERT”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Astfel, ulterior constituirii grupurilor de lucru pentru identificarea soluțiilor care să optimizeze funcționalitatea sistemului, personalul specializat din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale și al IGSU a procedat la inițierea și derularea procedurii de achiziție, astfel încât, până la finalul anului, acest sistem de avertizare rapidă a populației în situații de urgență să devină operațional, la nivel național, precizează IGSU.

Leave A Comment

%d bloggers like this: