Emil Boc -Clujul continuă proiectele din Programul Capitalei Culturale Europene

November 24, 2017
578 Views

Emil Boc -Clujul continuă proiectele din Programul Capitalei Culturale Europene

Primarul Emil Boc spune “Clujul continuă proiectele din Programul Capitalei Culturale Europene”

domnia sa arata :

“Am avut plăcerea de a participa astăzi la deschiderea conferinței “În căutarea modelelor instituționale. Prezentarea și cercetarea artei cotemporane”.

Conferința face parte din programul care pregătește dezvoltarea la Cluj-Napoca a Centrului European de Artă Contemporană (CEAC) – instituție dedicată cercetării, expunerii și dezvoltării profesionale în domeniul artei contemporane. Participanții conferinței au fost specialiști europeni în domeniul artei contemporane, care au prezentat proiecte și experiențe în acest domeniu.

În cadrul intervenției pe care am avut-o, am subliniat rolul de promotor al culturii și al artei contemporane pe care îl are municipiul nostru datorită talentelor și experților în domeniu, prezenți la Cluj-Napoca. Le mulțumesc pe această cale tuturor celor implicați în programul CEAC, prin efortul cărora proiectele începute în contextul candidaturii la titlul de Capitală Europeană a Culturii Cluj-Napoca 2021 sunt duse mai departe. Așadar, cred că acest proiect poate contribui la consolidarea dimensiunii culturale și europene a orașului nostru.

Cultura este instrumentul principal prin care ne putem atinge obiectivul de a fi considerați un model al “artei de a trăi împreună”! Cultura stă la baza reclădirii încrederii în proiectul european comun.

Atât conferința, cât și programul CEAC sunt proiecte realizate de Centrul Cultural Clujean, cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Universitatea de Artă și Design, Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Uniunea Artiștilor Plastici, Centrul de Interes, Federația Fabrica de Pensule.” arata edilul clujului

Leave A Comment

%d bloggers like this: