Deputat Adrian OROS : Ministrul Petre Daea – un ”păun straniu” în curtea PSD!

November 23, 2017
1,095 Views

Deputat PNL  Adrian OROS caracterizeaza activitatea ministrului agriculturii  – Ministrul Petre Daea – un ”păun straniu” în curtea PSD!”

“Ministrul PSD Petre Daea pune în scenă în ultima perioadă un comportament de ”secretar PCR care se ocupă cu Agricultura” în special de când a fost scos la tablă de către Liviu Dragnea sa găsească vinovați pentru creșterea prețurilor la alimente. În urmă cu două săptămâni domnia sa ne explica faptul că majorările reprezintă doar un “puseu de piață”, legat de scandalul contaminării cu Fipronil din Belgia, Olanda si Franța, iar acum dovedește că nu înțelege cum funcționează economia.

Dacă până recent ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a ocupat de ”metafizica oii”, iar în luna septembrie ne explica cum anul agricol 2017 a fost mai bun pentru că liderul PSD Liviu Dragnea a ”dispus” mai multă ploaie, acum este scos la înaintare de colegii săi de partid și făcut responsabil de găsirea unor explicații care să justifice creșterile de prețuri la alimente. Ministrul PSD al Agriculturii solicită anchete, ia la întrebări Consiliul Concurenţei și pe alți specialişti în domeniu, cu scopul de a găsi elemente justificative pentru asemenea preţuri, numai în curtea Guvernanților refuză să caute.

Explicațiile reprezentanților BNR și ai Consiliului Concurenței referitoare la deficitul comercial al României, de peste 8 miliarde lei și care se prefigurează că până la finele anului va depăși 12 mld, nu l-au multumit pe ministru.

Petre Daea apreciază drept atac ”împotriva țării” concluziile specialiștilor care susțin că măsurile proaste ale guvernanților au dus la creșterea deficitului comercial și la explozia inflației.

Ieșirea furibundă a ministrului Daea împotriva preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chirițoiu, pe care l-a atenționat că “nu este păun printre găini, fără să-şi păteze aripile şi noi (adică PSD-ALDE) să fim în fiecare zi perpeliţi (…) iar dumnealui se plimbă cu explicații și caută un răspuns peste doi ani de zile” este demnă de comportamentul unui activist PCR însărcinat cu agricultura anilor 80.

În realitate, justificarea scumpirilor la toate categoriile de produse este foarte simplă: vorbim de o proastă guvernare caracterizată de haos, disperare, instabilitate, măsuri al căror unic efect îl reprezintă destabilizarea economiei, precum și elaborarea de legi împotriva logicii economiei de piață.

Deputat Adrian OROS
Vicepreședinte PNL
Vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie alimentară şi Servicii specifice din Camera Deputaților

Leave A Comment

%d bloggers like this: