Discuțiile dintre Aeroport și Consiliul Județean Cluj nu au înlăturat blocajul instituțional

November 20, 2017
527 Views

Blocajul instituțional existent între Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj și Consiliul Județean Cluj nu a fost depășit în urma discuțiilor desfășurate astăzi la sediul CJ, care au adus împreună conducerile instituțiilor și reprezentanții celor două sindicate.

Consilierii județeni și președintele CJ, Alin Tișe, au arătat că la nivelul aeroportului există o opoziție fără bază legală la adresa dreptului de proprietate al CJ asupra regiei, nefiindu-le permis nici măcar accesul în incintă pentru recepția parțială a unor lucrări executate, după cum a confirmat și președintele CA-ului interimar, Mircea Avram. Acesta a declarat încă o dată că cei cinci membri din CA nu doresc să preia atribuțiile executive ale lui David Ciceo, lucru confirmat printr-o adresă făcută publică.

Conducerea Consiliului Județean consideră ca neoportună invervenția în acest caz a sindicatului aeroportului, care a protestat pornind de la revendicări nesindicale, cum ar fi o tergiversare a eliberării autorizațiilor de construcție pentru piste. Alin Tișe a prezentat cel mai recent demers al aeroportului, care a primit răspuns în termen legal, după cum a primit din anul 2011 încoace.

Tot scandalul dintre CJ și Aeroport a pornit după ce consilierii județeni au aprobat aplicarea OUG 109 la toate regiile din subordine, David Ciceo fiind unicul contestatar dintre toți directorii ale căror mandate au expirat, sub motivul că aeroportul are un statut aparte.

Gabriel Ene, liderul sindicatului AIAIC, a cerut conducerii Consiliului Județean să nu se mai implice în managementul aeroportului, lucru contestat de către consilierii județeni care aprobă bugetul regiei, organigrama și majorările salariale acolo.

Consilierul județean Marinela Marc a aprciat că David Ciceo este singurul director de aeroport din țară cu dosar penal și că ar fi cazul să demisioneze în loc să manifeste atâta opoziție la un demers legal, de organizare a unui concurs pentru funcția pe care o ocupă.

Lui David Ciceo i s-a cerut să prezinte și o situație a profitului înregistrat de regie, însă directorul a indicat spre o culpă a Simonei Gaci, secretarul județului, care ar fi produs un prejudiciu de 2 milioane de euro, nedovedit încă în instanță.

Și Alin Tișe a prezentat documente ale Direcției Naționale Anticorupție care arată că sub mandatul lui David Ciceo s-au realizat lucrări la parcarea aeronavelor fără să fie făcută licitație. Alin Tișe a dezvăluit și că între firma Napoca și Aeroport au fost operate deduceri de TVA, care ar ptuea fi suportate acum din bugetul public al județului, fără ca Aeroportul să ceară aprobare de la CJ pentru aceste operațiuni.

David Ciceo a considerat că este suficient jignit și a părăsit dezbaterea, împreună cu restul directorilor și sindicaliștii aeroportului.

1 Comments

  1. MUNCA , MUNCA SI IAR MUNCA ,.., RESTUL SUNT PPOVESTI CARE TREBUIE CITITE. Asezati-va la masa si rezolvati problemele

Leave A Comment

%d bloggers like this: