USR: Codul Administrativ – ultimul cui din sicriul pe care PSD îl pregătește pentru administrația publică

November 19, 2017
515 Views

Noul Cod Administrativ este “ultimul cui din sicriul” pe care PSD îl pregătește pentru administrația publică a României, susține USR, într-un comunicat remis sâmbătă AGERPRES.
Noul proiect de Cod Administrativ propus de PSD distruge eforturile din ultimii 15 ani de a aduce integritate și performanță în administrația publică. Noile reglementări au același scop ca modificările din Legile Justiției — slăbirea luptei anticorupție — de data aceasta prin slăbirea regimului incompatibilităților, relaxarea criteriilor de integritate, diminuarea răspunderii decidenților politici, politizarea funcțiilor publice”, se spune în comunicat.
Potrivit USR, proiectul de Cod Administrativ conține prevederi care determină crearea unor “super miniștri”.
“La condițiile generale pentru ocuparea funcției de membru al Guvernului, nu mai apare interdicția de a ocupa orice funcție publică timp de 3 ani de la încetarea mandatului în urma constatării unei incompatibilități. Se omite cazul de încetare a mandatului de ministru din motive legate de caracterul ilicit al averii, așa cum este stipulat în legislația actuală”, afirmă USR.
Conform sursei citate, se elimină controlul cu privire la oportunitatea emiterii actelor administrative din partea altor autorități, incluzând aici și instanțele de judecată — aprecierea necesității și oportunitatea emiterii actelor administrative ale Guvernului aparține exclusiv membrilor Executivului.
Totodată, USR susține că noul cod va duce la crearea unor “super prefecți”.

Leave A Comment

%d bloggers like this: