Expoziție dedicată vizitelor membrilor Casei Regale în Cluj în ultimul secol, deschisă la Biblioteca Centrală Universitară

November 18, 2017
577 Views

O expoziție dedicată Casei Regale, care surprinde relația acesteia cu Clujul și care conține imagini și documente inedite din viața monarhilor României a fost deschisă vineri la Biblioteca Centrală Universitară “Lucian Blaga”.
Expoziția are ca scop redescoperirea unor lucruri uitate sau chiar neștiute de către români despre acțiunile Casei Regale.
Numeroasele fotografii cuprinse în expoziția “Casa Regală a României în viața Clujului”, unele necunoscute sau puțin cunoscute, extrasele din presă care mărturisesc despre o lume trecută, dar în care sunt implantate rădăcinile prezentului, precum și alte documente importante ilustrează acele momente în care Casa Regală s-a implicat în viața comunității clujene în perioada 1919-2016.
“Prin intermediul câtorva sute, cred, fotografii, extrase de presă, documente, multe foarte interesante și inedite, am încercat să documentăm peste 15 importante vizite regale, prima dintre ele având loc imediat după Marea Unire, în mai 1919. Ultima care se regăsește în expoziția noastră este vizita Altețelor Lor Regale principesa Margareta și principele Radu în oraș în 21 septembrie 2016, atunci când au ales Opera Română din Cluj pentru a marca 20 de ani de căsătorie”, a declarat Cornel Jurju, reprezentantul Clubului Monarhiștilor Clujeni.

Leave A Comment

%d bloggers like this: