Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România

November 16, 2017
564 Views

Astazi, 16 noiembrie se sarbatoresc urmatoarele zile : Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România, Ziua internațională a toleranței si Ziua mondială a filosofiei.

-Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România este sărbătorită în fiecare an, la 16 noiembrie.
La 16 noiembrie 1972, la Paris, în cadrul celei de-a XVII-a sesiuni a Conferinței generale a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (desfășurată între 17 octombrie și 21 noiembrie 1972), statele membre ale UNESCO au adoptat Convenția privind Protecția Patrimoniului Mondial Cultural și Natural.

-Marcarea Zilei internaționale a toleranței în fiecare an, la 16 noiembrie, are în vedere îndemnul la înțelegere și respect reciproc, dialog și cooperare între culturi, civilizații și popoare, pentru a descuraja atitudinile extremiste dominate de violență și ură.

-Ziua mondială a filosofiei este marcată, anual, în cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie. În 2017, această dată este 16 noiembrie.
Inițiativa aniversării acestei zile îi aparține Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), conform http://www.unesco.org/.

Articolele complete se gasesc pe site-ul agentiei de presa Agerpres.

Leave A Comment

%d bloggers like this: