România are cele mai mari suprafeţe de păduri virgine din Uniunea Europeană

November 16, 2017
495 Views

România are cele mai mari suprafeţe de păduri virgine din Uniunea Europeană. Până nu demult deţineam 60% din toate zonele europene, prin care nu au ajuns oamenii. Problema e că nu ştim exact unde sunt şi nici cum să le protejăm. Pentru început, Green Peace a evaluat aproape 7 milioane de hectare împădurite şi aproximatv 3 sute de mii de hectare au fost ferite de intervenţia oamenilor.
O radiografie a pădurilor României devine mai săracă în fiecare an. Autorităţile nu prea au reuşit să oprească defrișările ilegale.
În acest context, este important ca toate zonele împădurite şi mai ales cele care nu au fost afectate de om, să fie etichetate.
Pădurile virgine sunt o avuţie de care România merită să profite.
O pădure virgină nu arată că cele pe care le știm cu toții, ea ar trebui să îndeplinească câteva caracteristici: să aibă puieți, abori bătrâni și lemn mort care creează un mediu propice pentru cele 1300 de specii susținute de păduri. Și să nu aibă nicio cale de acces.
Zona în care s-au identificat cele mai multe păduri virgine potențiale este județul Brașov cu peste 49 de mii de hectare.
În România 3 hectare de pădure dispar în fiecare oră.
O hartă a pădurilor virgine ar permite autorităţilor să monitorizeze mai uşor şi pădurile care dispar.

Leave A Comment

%d bloggers like this: