Sindicat Aeroport Cluj contra Sindicat Consiliul Judetean Cluj . Redam comunicatele. Update : fata-n fata .

November 15, 2017
925 Views

Comunicatul de presa al Sindicatului Consiliului Judetean Cluj

Sindicatul Liber „Transilvania” din Consiliul Județean Cluj

Funcționarii Consiliului Județean nu cedează în fața presiunii și a manifestărilor de stradă. Legea, nu protestele de stradă, fundamentează deciziile

 

 

În contextul acțiunilor de protest pe care Sindicatul Independent al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj a anunțat că le va derula în fața sediului forului administrativ județean, din dorința unei corecte informări a clujenilor, Sindicatul Liber ”Transilvania” din Consiliul Județean Cluj formulează următoarele precizări:

Apreciem a fi inacceptabile și contraproductive asemenea manifestări de forță menite să pună presiune pe echipa Consiliului Județean Cluj, conducere aleasă și funcționari publici ori personal contractual, deopotrivă!

Nu vom ceda în niciun caz în fața unor asemenea manifestări de forță și presiuni! Deciziile se iau exclusiv cu respectarea legii și în niciun caz în stradă.

Nu vom mai accepta ca funcționari publici și angajați contractuali, colegi ai noștri, să fie insultați și supuși oprobiului public pentru simplul fapt că refuză să fie părtași la acte și acțiuni pe care le consideră ilegale! Nimeni nu le poate cere, indiferent de motive și interese, să încalce legea!

Nu vom mai accepta ca funcționari din Consiliul Județean, angajați onești și la locul lor, să fie huiduiți de către angajații Aeroportului în momentul în care părăsesc instituția pentru a merge acasă, fără a avea vreo vină și fără a le fi făcut vreodată ceva!

În fața perspectivei de a fi din nou huiduiți de cei pe care îi considerăm colegii noștri, îi invităm să ne explice măcar de ce fac asta și dacă au convingerea că așa trebuie procedat. Chiar dacă au decis să facă acest pas care îi vizează direct pe unii dintre colegii noștri, îi invităm din nou, la fel cum am făcut-o prin adresa trimisă deja, să ne întâlnim pentru a ne explica civilizat eventualele nemulțumiri pe care le au raportat la anumiți membri ai sindicatului nostru. Credem că dialogul ar trebui să preceadă astfel de manifestări de protest.

Nu în ultimul rând, nu putem să nu remarcăm această grijă excesivă, cel puțin ciudată, pe care angajații o poartă angajatorului, respectiv conducerii Aeroportului….Asta pentru că, nicio secundă, nu a fost vorba despre vreun drept al sindicaliștilor, al angajaților care să fie încălcat…..Hotărârile intens contestate, decurgând din LEGE, nu cer decât ca la toate regiile și societățile de sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, la fel ca în toată țara, să se organizeze o procedură transparentă de ocupare a funcțiilor de conducere….Lucru care, de altfel, se întâmplă peste tot, fără probleme, mai puțin la Aeroport….

În final, nu putem să nu remarcăm modul cel puțin ciudat în care sindicaliștii de la Aeroport au decis să marcheze intrarea în Postul Crăciunului!

 

 

BIROUL EXECUTIV AL

SINDICATULUI LIBER TRANSILVANIA

DIN CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Iata si comunicatol de presa al  Sindicatului de la Aeroport

Având în vedere următoarele aspecte:
Ø  nemultumirile privind modul în care Conducerea Consiliului Județean Cluj hotărăște soarta Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A., prin emiterea unor hotărâri cu încălcarea legislației în vigoare;
 
Ø  surprinderea că președintele Consiliului Județean Cluj mută în presă o dispută care a devenit personală, în loc să acorde atenție problemelor reale, instituționale ale Aeroportului;
 
Ø  întârzierile în acordarea de către Consiliului Județean Cluj, în special în ultima perioadă, a autorizațiilor / avizelor de reparații și construcții a infrastructurii aeroportuare, cu consecința afectării / obstrucționării derulării cursive și în siguranță a activității operaționale, cu implicații directe asupra traficului aerian;
 
Ø  surprinderea că cei din conducerea Consiliului Județean Cluj ne consideră o turmă manevrabilă și nu țin cont de munca reală a tuturor salariaților și a echipei manageriale, care stă la baza desfășurării unor activități complexe în condiții de deplină siguranță a aeronavelor și fără a se crea premisele unor situații și/sau incidente de zbor;
 
Ø  aducerea unor acuzații nefondate și apariția în mod repetat în spațiul public, respectiv pe rețelele de socializare a unor afirmații licențioase la adresa conducerii Aeroportului, fapt care aduce atingere actului de management și afectează întreaga activitate;
Membrii de sindicat au decis să organizeze o acțiune de protest care se va desfășura în data de 15 și 16 noiembrie, între orele 1515 – 1615, fără ca prin aceasta să fie afectată activitatea specifică de pe Aeroport.
         
Cu deosebita stima,
Sindicatul Independent al Aeroportului International “Avram Iancu”-Cluj.

Azi 15 .11.2-17  au fost fata-n fata  ANGAJATII CONSILIULUI JUDETEAN reprezentand sindicatul celor din Consiliul Judetean( inclusiv presedintele Tise  si cei doi vicepresedinti Vakar si Minzat ) si protestatarii reprezentand  sindicatulde  la aeroport ,de-a parte si de alta a strazi unde e sediul Consiliului judetean.

Pacat  de situatia existenta. Intelepciunea trebuie sa invinga.

Reamintim ca Regia Autonoma Aeroportul International “Avram Iancu Cluj ” este entitate a Consiliului Judetean Cluj.

REPREZENTANTII CONSILIULUI JUDETEAN CLUJ reprezentand Sindicatul Consiliului Judetean -foto sus

Protestatarii reprezentand sindicatul Aeroportului Cluj -video sus

Leave A Comment

%d bloggers like this: