Presedintele Klaus Iohannis: E o mare nedreptate că eforturile oamenilor de afaceri sunt anulate de politici fiscale neinspirate

November 10, 2017
681 Views

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu ocazia celei de-a XXIV-a ediții a Galei ‘Topul Național al Firmelor’ de la Romexpo, în care susține că este o mare nedreptate faptul că eforturile oamenilor de afaceri sunt anulate de politici fiscale neinspirate și consideră că aceste practici trebuie să înceteze.
“Este evident faptul că, într-un mediu de afaceri instabil, antreprenoriatul se luptă nu doar cu incertitudinea economică inerentă afacerilor, ci și cu imprevizibilitatea politicilor guvernamentale. Tocmai pentru a evita un asemenea climat, pregătirea și buna credință a decidenților politici sunt esențiale. Consider că este o mare nedreptate faptul că eforturile și planurile dumneavoastră de afaceri sunt anulate de politici fiscale neinspirate, insuficient argumentate sau chiar lipsite de fundamente economice. Consider că este cazul ca aceste practici să înceteze”, se arată în mesajul care a fost prezentat de consilierul prezidențial Cosmin Marinescu.
El subliniază că mediul de afaceri nu poate prospera decât prin politici economice responsabile, coerente, care să rezolve problemele din prezent fără a genera altele mult mai grave pe termen lung.
“Deși aceste cerințe pentru buna funcționare a mediului de afaceri sunt cunoscute, constat, cu regret, că în ciuda apelurilor la nevoia de predictibilitate economică, inclusiv din partea dumneavoastră, Guvernul a ales să modifice prevederi fiscale esențiale, cu mai puțin de două luni înainte de momentul asumat al aplicării lor. Este inadmisibil faptul că oamenii de afaceri nu își pot face planurile de business tocmai din cauza politicilor fiscale confuze, instabile și aflate parcă la discreția exclusivă a câtorva decidenți. De aceea am îndemnat mereu la mai multă deschidere a autorităților către dialog și parteneriat. În definitiv, mediul de afaceri trebuie să fie un partener și chiar un vector al schimbării în bine, nu victima unei schimbări cu orice preț”, adaugă șeful statului.
El susține că este de datoria decidenților politici să ofere soluții la neajunsurile mediului de afaceri.

Leave A Comment

%d bloggers like this: