Ministerul Energiei: România are asigurate stocurile de gaze naturale pentru iarnă

November 10, 2017
446 Views

România are asigurate stocurile de gaze naturale pentru iarnă, iar aprovizionarea consumatorilor cu gaze va fi realizată în condiții normale și cu respectarea standardelor tehnice, conform programului stabilit de Executiv, informează un comunicat al Ministerului Energiei, remis joi AGERPRES.
Potrivit sursei citate, pentru iarna 2016 — 2017 s-au înmagazinat 2,3 miliarde de metri cubi, din care au fost utilizați doar 1,8 miliarde de metri cubi. Totalul gazelor stocate pentru iarna 2017 — 2018 este de 2,2 de miliarde de metri cubi.

“Livrarea gazelor naturale către clienți este și va fi asigurată normal de către furnizorii licențiați ANRE, conform normelor și datelor publice. ANRE a stabilit un nivel de stocuri minime obligatorii pentru fiecare operator din piață, conform cu istoricul vânzărilor. Acest stoc minim de iarnă (1,76 miliarde de metri cubi pentru 2017) este mai mare cu 1,6% față de cel din iarna anului 2016”, afirmă reprezentanții Ministerului Energiei.

Astfel, Romgaz, principalul producător intern de gaze naturale, a înmagazinat în 2017 peste dublul stocurilor la care era obligat, iar principalii operatori privați au depășit cantitățile obligatorii de depozitat, conform cerințelor ANRE.

Leave A Comment

%d bloggers like this: