Clujul devine capitala modei, intre 20-21 noiembrie 2017

November 9, 2017
1,339 Views

 

City Fashion Week, aflat la a III-a ediție, se va desfășura la Cluj, reprezentând singurul eveniment de modă din Transilvania care face parte din circuitul internaţional al prezentărilor de modă de la Milano, Paris, Londra şi New York, orașe cu o tradiţie îndelungată în acest domeniu.
Oameni valoroși din domeniul modei, designeri faimoși sau la început de drum, modele, hairstyliști și make-up artiști, vor fi prezenți în perioada 20-21 noiembrie la Grand Hotel Napoca.
City Fashion Week este singurul eveniment licenţiat care sprijină studenţii facultăţilor de modă şi design din România.
„Încurajăm realmente tinerii designeri şi noile talente să păşească cu încredere în industria modei, în care, trebuie să recunoaştem, cu greu răzbaţi. Noi le dăm această şansă, sperăm să profite de ea”, a declarat Stefan Farrell, directorul festivalului.
Ediția de anul acesta va fi un adevărat spectacol, de la podiumul spectaculos, efectele speciale până la tema propusă, black&white, care sugerează o combinație plină de eleganță și rafinament.
Organizatorul și directorul City Fashion Week, Stefan Farrell, a declarat că ideea organizării acestui eveniment la Cluj i-a venit în mod natural, el având o experienţă de 20 de ani în lumea modei și o adevărată pasiune în acest sens.
Conform spuselor lui Farrell, cea mai mare provocare a reprezentat-o însăși organizarea unui astfel de eveniment în România.
Încă de la prima ediție a City Fashion Week care a avut loc în anul 2015, Stefan Farrell a contactat oameni serioși și talentați din industrie pentru a putea realiza acest mare festival de modă.
„Unii nu credeau că voi reuşi. Iată însă că organizăm deja cea de-a III-a ediţie anul acesta, împreună cu Diana Găucă, coordonator PR și suntem foarte optimiști. Sigur că nu este uşor mai ales din punct de vedere financiar, sunt multe detalii de care trebuie să ţinem cont, ca de exemplu găsirea unei locaţii care să se preteze la un asemenea eveniment, din toate punctele de vedere. Aşteptăm un public numeros şi anul acesta, așa cum ne-am obişnuit la ediţiile anterioare, tocmai de aceea dorim să le oferim un show de excepţie.” a spus Stefan Farrell.
În ceea ce priveşte invitaţii din acest an, organizatorul evenimentului declară:
„Invitaţii principali ai ediţiei de anul acesta sunt Cătălin Botezatu şi Romaniţa Iovan, prieteni ai City Fashion Week am îndrăzni să spunem, Maria Marinescu, Clara Rotescu, Mirela Vescan şi alţii. ’’Artişti valoroşi din domeniul modei, aşa îmi place să îi numesc, vor fi prezenţi la Cluj în cele două zile la City Fashion Week 2017, creatori care, fără îndoială, vă vor bucura privirea şi sufletul. Vă invităm cu drag să vă convingeţi!”
În cadrul evenimentului, nu doar tinerilor designeri aflați la început de drum li se dă o șansă, ci și modelelor.
Un tânăr model de 19 ani din cadrul agenției City Models, fost elev al Liceului Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj, care urmează acum cursurile unei Școli Postliceale de masaj, va defila pentru prima oară la City Fashion Week, ediția a III-a. Acuitatea vizuală mai redusă nu a stat în calea visului său, acela de a deveni model, iar organizatorii i-au oferit o șansă.
Printre designerii autohtoni invitați anul acesta care vin cu colecții originale, inedite și pline de prospețime se numără Ioana Șuteu, Sofia Man, Claudia Suciu cu o colecție pentru copii, Tina Olari, Maia Rațiu, Karra Launi, Oana Pădure, Mihaela Cîrlugea, Simona Iacob, Daleea Fashion House, Anca Fărcaș, Sabina Lisievici, Alexandra Herghilegiu, Cotan Liana Szilagyi, Urma, Beatrice Marcian, Alex Moldovan, Xenia, Luminița Balazs, Lilia Caraush, Nicoleta Botnaru, Irina Duțu Zgaia, Louis Purple, Norberto Tailor, Mineli, Mariana Morar&Paul Micșa, Paollo Rossi.
Anul acesta, intrarea la eveniment se face pe bază de invitație, însă cei care doresc pot oferi zece lei, bani din care se vor cumpăra jucării și materiale didactice pentru copiii de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca.

Sursa : www.qmagazine.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: