Lia Olguta Vasilescu: 70% dintre instituțiile publice vor avea experți sau tehnicieni în domeniul egalității de șanse, până în 2020

November 2, 2017
1,042 Views

 

Aproape trei sferturi dintre cele 1.680 de instituții publice naționale și locale din România vor avea, până în 2020, experți sau tehnicieni în domeniul egalității de șanse, a afirmat, miercuri, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, la Parlament, la Conferința Femeilor Francofone.

“Aș dori să subliniez un exemplu al unei măsuri specifice cu un impact pozitiv în domeniul egalității de gen la nivel național în România, respectiv a unei profesii inovatoare: expertul în egalitate de șanse. Această nouă profesie a fost creată și pusă în aplicare pentru a integra perspectiva de gen și pentru a include module specifice pentru egalitatea de gen și violență domestică. Misiunea lor este să promoveze și să aplice principiile egalității de șanse între femei și bărbați în toate activitățile lor și să sprijine măsurile active pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, pentru a deveni ambasadori ai egalității de șanse în societate. Până în 2020, 70% din 1.680 de instituții publice naționale și locale din România vor avea experți sau tehnicieni în domeniul egalității de șanse. Pentru atingerea acestor obiective ambițioase, România va organiza cursuri de formare pentru experți și tehnicieni în domeniul egalității de șanse în întreaga țară”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Leave A Comment

%d bloggers like this: