Guvernul a declanşat procedurile de identificare a finanţării pentru cinci spitale regionale

November 2, 2017
795 Views

Membrii cabinetului au discutat, în şedinţa de miercuri, un memorandum privind procedurile de finanţare a construirii a cinci spitale regionale, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, precizând că se încep procedurile şi pentru obţinerea terenurilor pe care spitalele vor fi edificate.
După obţinerea finanţării europene pentru spitalele regionale din Cluj, Craiova şi Iaşi, Guvernul caută acum bani pentru constuirea a încă cinci.
”Pe agenda de lucru de astăzi avem memorandumul cu privire la identificarea surselor de finanţare pentru celelalte cinci spitale (…) În perioada imediat următoare vom demara inclusiv procedurile pentru a solicita autorităţilor locale alocarea spaţiilor pentru cele cinci spitale care fac parte din cele opt care sunt prevăzute în programul de guvernare”, a spus Florian Bodog la începutul şedinţei de Guvern.
În urma unei întâlniri care a avut loc, pe 6 septembrie, la Bruxelles, între comisarul european, Corina Creţu, şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, s-a stabilit calendarul de implementare a proiectelor a trei spitale regionale la Iaşi, Cluj şi Craiova. Studiul de fezabilitate va fi încheiat până în martie 2018, iar proiectele vor fi depuse până în luna aprilie, transmitea Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Leave A Comment

%d bloggers like this: