Breaking News la MET

October 30, 2017
411 Views

 

Spațiul Muzeul Etnografic al Transilvaniei este integrat în proiectul artistic Breaking Rules prin găzduirea, în cadrul colecțiilor sale permanente, a două expoziții propuse de departamentele Modă-Design Vestimentar și Arte Textile-Design Textil ale Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.
Păstrând titlul generic,artiștii și designerii Departamentului Modă-Design Vestimentar expun lucrări care îmbină diferite tehnici, oferind perspective noi asupra artelor textile și designului vestimentar. Suprafețe picturale simple sau peste care se intervine cu delicată și sofisticată broderie, țesături scanate și manipulate digital, laser-cut, colaje cu imagini și moodboard-uri, piese vestimentare cu volume spectaculoase și materiale texturate, broderii în relief și colaje textile – iată câteva dintre tehnicile folosite de autori pentru a contura universuri artistice contemporane, fiecare cu identitatea vizuală specifică.
Cea de-a doua expoziție, propusă de profesori ai departamentului Arte Textile-Design Textil, este intitulată Firul. Acest titlu este inspirat de elementul caracteristicdomeniuluii de creație. Lucrările expuse sunt realizate în tehnici tradiționale și în tehnici mixte, realizate din materiale specifice și neconvenționale. Tradiția devineun mediu de reactivare a resurselor textile, prin folosirea materialelor mai puțin cunscute, actuale din punctul de vedere al noilor tehnologii de producție, îmbinând metode diverseși abordări din cele mai inedite.

Leave A Comment

%d bloggers like this: