Patriarhul Kiril către credincioși: Evlavia dumneavoastră – o mărturie a înfloririi Ortodoxiei românești de astăzi

October 27, 2017
698 Views

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, a binecuvântat vineri mulțimea credincioșilor prezenți pe Dealul Patriarhiei și a apreciat că evlavia acestora este o mărturie a înfloririi Ortodoxiei românești de astăzi.
Șeful Bisericii Ruse i-a îndemnat pe oameni să trăiască în Duhul Sfânt și să se ferească de învățătorii falși — politici și religioși — care promit Raiul chiar aici, pe pământ, însă fără Hristos și fără Dumnezeu.
“Mă bucur să văd astăzi mulțimea credincioșilor. Evlavia dumneavoastră este o mărturie a înfloririi Ortodoxiei românești de astăzi. Ne-am adunat aici la invitația Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru a săvârși sobornicește Dumnezeiasca Liturghie, pentru a înălța rugăciuni împreună cu alți arhipăstori, păstori și fii sau fiice duhovnicești ale Sfintei Biserici Române în această zi atât de semnificativă pentru București, ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Dimitrie Basarabov. În numele Bisericii Ruse am adus aici în dar pentru Biserica Română o părticică din sfintele moaște ale Cuviosului Serafim de Sarov, făcătorul de minuni, ca să fie întru amintirea unității noastre spirituale nedespărțite și a patrimoniului duhovnicesc comun”, le-a spus patriarhul Kiril celor prezenți la Liturghia pentru sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, oficiată împreună cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, și înalți ierarhi străini, delegați ai Bisericilor surori.

Kiril, care conduce cea mai veche patriarhie ortodoxă dintre cele reprezentate vineri la Sf. Liturghie, a coliturghisit la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală, împreună cu arhiepiscopul Tiranei, Durresului și al Întregii Albanii, Anastasie, cu arhiepiscopul de Presov și mitropolit al Bisericii Ortodoxe din Ținuturile Cehiei și din Slovacia, Rastislav, alături de alți ierarhi străini și români prezenți la hram, preoți și diaconi.

Înaltul ierarh ortodox rus a îndemnat la păstrarea credinței și la viața în Duhul Sfânt, pentru a dobândi putere de la Dumnezeu.

“Omul care tinde prin propria viață să dobândească Duhul Sfânt primește de sus înțelepciune și puterea de a făuri în Dumnezeu propria familie, comunitatea bisericească, așezământul monahal, societatea sau țara. Să luăm aminte întotdeauna la cuvintele Mântuitorului: ‘Fără mine nu puteți face nimic!'”, a îndemnat PS Kiril.

El i-a sfătuit pe credincioși să se ferească de acei “mulți învățători falși — politici și religioși — care promit Raiul chiar aici, pe pământ, însă fără Hristos și fără Dumnezeu”.

Leave A Comment

%d bloggers like this: