Prețurile apartamentelor vechi sunt apropiate și, în unele cazuri, mai ridicate ca ale celor noi

October 26, 2017
635 Views

Prețurile apartamentelor vechi sunt apropiate și, în unele cazuri, chiar mai ridicate decât ale celor construite în ultimii ani, conform unei analize realizate de un portal imobiliar, remisă miercuri AGERPRES.
Această situație poate avea mai multe cauze, printre care amplasarea mai puțin favorabilă a blocurilor noi față de cele mai vechi (chiar în cadrul acelorași zone), presiunea exercitată asupra prețurilor de numărul mare de locuințe noi disponibile spre vânzare și, nu în ultimul rând, conectarea mai slabă a proprietarilor de apartamente vechi la realitatea pieței (comparativ cu dezvoltatorii de proiecte noi).
Cluj-Napoca, orașul care ilustrează cel mai bine această ”anomalie” a pieței, este cel care a consemnat în ultimii ani cel mai alert ritm de scumpire a locuințelor, pretențiile vânzătorilor fiind acum, per ansamblu, mai ridicate decât ale celor din Capitală, conform datelor Imobiliare.ro. În Cluj-Napoca, prețurile medii solicitate pentru apartamentele vechi sunt mai mari decât cele ale unităților locative noi în majoritatea zonelor analizate. În zona de centru, prețurile pentru apartamentele construite înainte de 1990 sunt de 1.602 euro/mp, iar al celor noi, de 1.579 euro/mp. Excepție face doar cartierul Mărăști, unde valorile sunt, însă, foarte apropiate — 1.414 euro/mp pentru cele vechi și 1.416 euro/mp pentru cele noi.

Sursa : www.agerpres.ro ; foto : blitz-imobiliare

Leave A Comment

%d bloggers like this: