Presedintele Klaus Iohannis: Obiectivele României în domeniul Apărării sunt ambițioase și în 2018

October 26, 2017
472 Views

 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că România își propune să devină un actor regional strategic predictibil, un partener de încredere și un furnizor de securitate în zonă, punctând că obiectivele țării noastre în domeniul Apărării sunt ambițioase și în anul 2018.

“România și-a propus să devină un actor regional strategic predictibil, un partener de încredere și un furnizor de securitate în zonă. Consolidarea profilului militar românesc are un rol esențial în acest sens și țin să vă mulțumesc pentru realizările remarcabile din acest an. Obiectivele dumneavoastră pentru 2018 sunt cel puțin la fel de importante și ambițioase. Mă refer la atingerea capacității operaționale finale a Brigăzii Multinaționale, la crearea cadrului pentru prezența sporită a NATO la Marea Neagră și la intensificarea cooperării combinate aeriene”, a afirmat Iohannis la ceremonia militară care a avut loc în Parcul Carol cu ocazia Zilei Armatei Române.

El a subliniat că deciziile adoptate la Summitul NATO de la Varșovia de anul trecut și la Reuniunea NATO de la Bruxelles din luna mai a acestui an continuă să fie puse în practică, context în care a salutat demersurile unitare menite să conducă la materializarea acestor obiective.

Leave A Comment

%d bloggers like this: