Ziua Armatei României, marcată în țară prin ceremonii militare și religioase

October 25, 2017
694 Views

Ziua Armatei României va fi marcată miercuri prin ceremonii militare și religioase, depuneri de coroane la mormintele și monumentele dedicate eroilor, precum și prin manifestări culturale tematice.

La 25 octombrie este sărbătorită Ziua Armatei României. Cu această ocazie, va fi arborat Drapelul național la sediile instituțiilor militare, se va ridica Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime și fluviale și vor fi organizate ceremonii militare și activități comemorative în toate garnizoanele din țară, în teatrele de operații și în țările în care România are acreditați atașați ai apărării, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Președintele Klaus Iohannis va participa la ceremonia militară care va avea loc cu prilejul Zilei Armatei României în Parcul Carol din Capitală, de la ora 15,00.

Premierul Mihai Tudose va fi prezent la Carei, în județul Satu Mare, unde la Ansamblul Monumental “Glorie Ostașului Român” va avea loc, de la ora 12,00, o ceremonie militară de depunere de coroane de flori.

După-amiază, de la ora 15,00, șeful Guvernului va participa la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Armatei României la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I din București.

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, va participa la manifestările organizate la Păuliș, Carei și București.

Potrivit MApN, începând cu ora 8,30, ministrul Fifor va fi prezent la ceremonia militară de depunere de coroane de flori de la Monumentul Eroilor din Păuliș, județul Arad, iar de la ora 11,30, la manifestările de la Ansamblul Monumental “Glorie Ostașului Român”, din Carei, județul Satu Mare.

În București, ministrul apărării va participa, începând cu ora 15,00, la o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol, precum și la depunerea jurământului militar de către studenți și cursanți din instituții militare de învățământ.

De la ora ora 17,00, Fifor va susține o videoconferință cu militarii români aflați în teatrele de operații iar de la ora 21,45 va asista la un concert al Muzicii Reprezentative a MApN desfășurat la Berăria H, din Parcul Herăstrău.

Cititi continuarea articolului pe www.agerpres.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: