Festivalul internațional de diaporame digitale “AUDIA 2017”, 26 octombrie 2017, Biblioteca Judeteana “O.Goga” Cluj

October 25, 2017
391 Views

Organizat de către Asociaţia ArtImage Cluj-Napoca, co-finanţat de către Consiliul Judeţean Cluj, Festivalul Internaţional de Diaporame Digitale AUDIA 2017 a primit 32 lucrări realizate de către 17 autori din 10 ţări: Africa de Sud, Anglia, Australia, Belgia, Italia, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Polonia şi România. În urma preselecţiei, desfăşurate între 4-5 octombrie 2017, au fost admise în etapa finală un număr de 15 lucrări realizate de către 11 autori din 8 ţări. Aceste lucrări vor fi supuse aprecierii unui juriu internaţional în vederea acordării de trofee, distincţii şi menţiuni în data de 22-23 octombrie 2017 şi vor fi prezentate publicului într-un Spectacol de gală, în data de 26 octombrie 2017, începând cu ora 19,00 în Foaierul Bibliotecii Judeţene “Octavian Goga” Cluj.

Diaporamele digitale sunt lucrări complexe de imagine, sunet, text, concepute de către autori, artişti fotografi, cu intenţia de a transmite publicului, sentimente şi trăiri percepute în periplurile lor creative.

AUDIA, una dintre puţinele manifestări artistice de acest gen din lume şi singura din România a fost iniţiată şi organizată pentru prima dată în anul 1974 de către Fotoclubul “Universitatea” Cluj-Napoca, preluată de către Asociaţia ArtImage Cluj-Napoca în anul 2006, se află la cea de a 18-a ediţie.

Având parteneri Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” Cluj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, Asociaţia Artiştilot Fotografi din Serbia, a beneficiat de înaltul patronaj al Global Photographic Union şi al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România precum şi de sponsorizarea acordată generos de către S.C. MCR invest srl din Cluj-Napoca .

Tema acestei ediţii a fost “Oameni, locuri, obiceiuri“.

Sursa : www.art-image.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: