Ziua mondială a dezvoltării informaționale

October 24, 2017
485 Views

Organizația Națiunilor Unite (ONU) marchează în fiecare an, la 24 octombrie, Ziua mondială a dezvoltării informaționale.

În ultimii ani, marcarea acestei zile s-a concentrat asupra rolului tehnologiilor informaționale moderne, cum ar fi internetul și telefonia mobilă, considerându-se că acestea pot avea un rol pozitiv în găsirea de soluții la problemele cu care se confruntă procesul de dezvoltare al societății.

Statele membre ale Națiunilor Unite organizează anual diverse acțiuni pentru a informa populația asupra problemelor pe care le implică o dezvoltare sustenabilă și pentru conștientizarea faptului că o cooperare la nivel mondial poate contribui la rezolvarea acestora.

Pe site-ul ONU dedicat Zilei mondiale pentru dezvoltarea informațională, www.un.org/en/events/devinfoday, se menționează: “Tehnologiile informației și comunicațiilor dețin potențialul pentru noi soluții la provocările dezvoltării, în special în contextul globalizării, și pot stimula creșterea economică, competitivitatea, accesul la informații și cunoștințe, eradicarea sărăciei și a incluziunii sociale (…)” (Rezoluția ONU 65/141).

În acest context, s-au făcut progrese considerabile în ceea ce privește accesul la tehnologiile informației și comunicațiilor, respectiv creșterea constantă a accesului la internet pentru aproximativ un sfert din populația lumii, în extinderea telefoniei mobile și s-au dezvoltat funcționalități multilingvistice.

Cititi mai multe pe www.agerpres.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: