Deputatul PNL, Sorin Moldovan:Noul ministru al Transporturilor, domnul Felix Stroe, trebuie să ia măsuri în vederea concretizării Centurii Metropolitane Cluj!

October 24, 2017
1,014 Views

Astăzi am transmis noului ministru al transporturilor, domnului Felix Stroe, o întrebare privind Centura Metropolitană a Municipiului Cluj-Napoca, cuprinsă în Master Planul de Transport al României. Deși Comisia Europană a alocat deja 150 de milioane de euro pentru acest proiect, termenul limită fiind 2020, concretizarea Centurii Metropolitane a rămas la stadiul de discuții.

Administrația locală a realizat în perioada septembrie 2014- decembrie 2015, cu ajutorul Băncii Europene de Dezvoltare și JASPERS (Asistență comună pentru sprijinirea proiectelor în regiunile europene), Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) pentru perioada 2016-2030. Studiul a scos în evidență problemele deosebite în care zona metropolitană Cluj-Napoca le are privind traficul rutier de tranzit și accesul la rețeaua națională de transport rutier. Pe lângă fondurile nerambursabile pe care țara noastră le va pierde, vor avea de suferit și alte proiecte de o importanță majoră cum ar fi Spitalul Regional de Urgență din Florești, proiect demarat de Ministerul Sănătății, prevăzut în strategia națională și care va fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

În urmă cu câteva săptămâni am depus o interpelare pe același subiect și  Prim-ministrului României, domnului Mihai Tudose, căruia i-am cerut explicații cu privire realizarea acestui proiect. Mâine expiră termenul legal în care trebuie să primesc un răspuns la această interpelarea și sunt foarte curios de răspunsul pe care îl voi primi.

Astfel, prin întrebarea depusă astăzi, doresc să aduc în atenție ministrului Transporturilor situația Centurii Metropolitane și să aflu pe această cale dacă acest proiect este prioritar și pentru ministerul pe care îl conduce.”

Leave A Comment

%d bloggers like this: