Vizita oficială a Adunării Provinciei Jeollanamdo la sediul Consiliului Județean Cluj

October 22, 2017
813 Views

Consiliul Județean Cluj a primit vineri, 20 octombrie 2017, vizita unei delegații oficiale a Adunării Provinciei Jeollanamdo din Coreea de Sud, condusă de către domnul Wook Kwon, Vicepreședinte al Adunării. Desfășurată la sediului forului administrativ județean, întâlnirea a avut drept scop semnarea unui document de intenție care să prefațeze stabilirea unor relații de cooperare bilaterală aprofundată între cele două părți.

Am convingerea că documentul semnat astăzi va produce efectele dorite pentru ambele regiuni și va facilita realizarea unor extrem de utile schimburi de bune practici în domeniile de interes reciproc, cu atât mai mult cu cât această provincie este extrem de dezvoltată și profesionalizată în ceea ce privește industriile de înaltă tehnologie și, în special, sectorul agricol și cel al energiei regenerabile” a declarat domnul Marius Mînzat, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj și moderator al întâlnirii de la sediul forului administrativ județean.

Formată din reprezentanți ai unor comitete specializate pe diverse domenii din cadrul Adunării Provinciei, reprezentanți ai Guvernului și ai biroului de afaceri europene al Provinciei Jeollanamdo, delegația a fost primită de către vicepreședinții Consiliului Județean Cluj, domnii Marius Mînzat și Vakar Istvan, împreună cu secretarul județului și o serie de conducători şi experți ai clusterelor şi institutelor de cercetare clujene din domeniile agro-business și energetic.

Semnarea, cu acest prilej, a unei scrisori de intenție pentru relații de colaborare între cele două autorități are drept scop stabilirea unei cooperări aprofundate în plan economic, social, cultural și educațional precum și stabilirea unor parteneriate reciproc avantajoase menite să sprijine cercetarea, dezvoltarea și progresul tehnologic în domenii specializate și în care partea coreeană deține o experiență extrem de consistentă cum sunt energia regenerabilă și agricultura.

Acest nou demers de cooperare cu provincia sud-coreeană nu este deloc întâmplător, având în vedere experiența vastă a acestora în implementarea proiectelor care vizează cele două domenii extrem de interesante în contextul actual, cel agricol și cel al energiei verde. În plus, în contextul în care Jeollanamdo este o regiune aflată în plină dezvoltare, există mari șanse ca viitoarele proiecte bilaterale să se concretizeze și să producă rezultate benefice pentru ambele părți” a precizat domnul Vákár István, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj.

În cadrul întâlnirii de la sediul forului administrativ județean clujean, reprezentanții celor două părți au prezentat, alternativ, profilul actual și potențialul economic și de dezvoltare al regiunilor de proveniență. În acest context, a fost analizat specificul fiecărei zone, împreună cu atuurile și oportunitățile acesteia, încercându-se, totodată, identificarea punctelor comune menite să constituie baza viitoarelor proiecte de cooperare bilaterală. În urma discuțiilor, delegația coreeană și-a manifestat disponibilitatea de a pleda cauza Clujului, urmând să susțină investitorii coreeni dornici să inițieze noi afaceri în județul nostru precum și să faciliteze intrarea pe piața coreeană a unor companii clujene.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: