TETAROM


 

Ne gasiti pe Facebook.

Train Delivery, o încercare de reinventare a unui spaţiu marginalizat, Gara de Nord din Capitală

 
Gara de Nord din Bucureşti, un spaţiu pe cât de intens circulat pe atât de ignorat şi marginalizat, încearcă să se reinventeze în acest weekend prin cultură, artă, film, dezbateri şi jocuri, în cadrul evenimentului Train Delivery.
 
Un loc intens circulat, Gara de Nord continuă să fie un spaţiu de oameni "ignoranţi" în tranzit, care nu par să fie sensibilizaţi de diferitele forme de cultură ce le sunt dedicate în cadrul proiectului Train Delivery.
 
Cu trei zile de Train Delivery "nu poţi face primăvară", chiar dacă în sprijinul călătorilor vin organizatorii acestui eveniment, dar şi bucureştenii care s-au adunat în număr destul de mare, sâmbătă după amiază, pe o căldură insuportabilă, pe peronul 14 al Gării de Nord.
 
Aici sunt garate mai multe vagoane reconvertite în spaţii artistice şi culturale. De exemplu, unul dintre vagoane găzduieşte un spaţiu de relaxare şi librărie, altul este transformat de Institutul Polonez intr-o sală de expoziţie, într-un altul se află o braserie, iar în altul publicul este invitat la "dumele de mestecat din trenul fericirii".
 
Singurul inconvenient este cel al căldurii foarte mari din aceste vagoane, motiv pentru care cei mai mulţi dintre vizitatorii peronului 14 petrec foarte puţin timp în interiorul acestora, preferând să admire expoziţiile şi diversele standuri amenajate în această zonă.
 
Spaţiul a fost animat de artişti, care au pictat unele dintre aceste vagoane, dar şi unul dintre pereţii din dreapta peronului, la atmosfera destinsă contribuind şi o scenă care găzduieşte reprezentanţii muzicale.
 
Nu în ultimul rând, peronul 14 este un bun pretext pentru susţinătorii diverselor cauze sociale, politice şi economice să îşi promoveze ideile.
 
Evenimentului i s-a alăturat şi Muzeul CFR, la care publicul are acces chiar din peronul 14, instituţia putând fi vizitată între orele 9.00 şi 19.00. Pe lângă expoziţia permanentă a instituţiei, publicul este invitat la proiecţia filmului "Muzeul CFR - 75 de ani".
 
Seria evenimentelor din cadrul proiectului Train Delivery continuă în faţa biroului de informaţii, unde este amplasată o mini-scenă, unde un DJ mixează muzică, atrăgând atenţia călătorilor care îşi cară bagajele pe lângă el.
 
La Salonul Regal din Gara de Nord este găzduită o instalaţie de bagaje inedită, un proiect realizat de Timea Hont şi Alina Bucur, care cuprinde atât o valiză a oamenilor străzii, murdărită cu aurolac, cât şi valize ale unor actori culturali şi vedete, precum Florin Iaru şi Amalia Enache.
 
Cititi continuarea articolului pe www.mediafax.ro