Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi la Departamentul de Psihopedagogie Specială, UBB

Departamentul de Psihopedagogie Specială, din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, organizează în perioada 3-5 decembrie 2013 manifestarea cu titlul Cartea Albă a Psihopedagogiei Speciale, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.Programul cuprinde următoarele evenimente:

Marţi, 3 decembrie 2013
- între orele 14-16, Expoziție și atelier de modelaj în lut, Prof. Vasile Adamescu - Clădirea PEDAGOGICA, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Str. Sindicatelor nr. 7

Miercuri, 4 decembrie 2013
- de la ora 10 - Sesiune de comunicări ştiinţifice PAŞI prin INCLUZIUNE. Vor lua cuvântul Prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorector responsabil cu administraţia, patrimoniul, şi relaţia cu studenţii, Decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei Prof. univ. dr. Călin Felezeu, Directorul Departamentului de Psihopedagogie Specială Conf. univ. dr. Adrian Roșan şi Prof. emerit univ. dr. Vasile Preda. La eveniment vor participa specialişti din domeniul educaţiei speciale şi incluzive, reprezentaţi ai ONG-urilor şi studenţi:
- de la ora 11 va avea loc întâlnire cu autorii volumului În căutare de principii. Epistemologia și metodologia socială aplicată, coordonat de către Prof. univ. dr. Petru Iluț;
- de la ora 16 se va desfăşura Atelier de lucru - Situația Educației Speciale și Incluzive în România. La acest atelier vor participa directorii instituțiilor de învățământ special și incluziv. - Clădirea PEDAGOGICA, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Str. Sindicatelor nr. 7.

Joi, 5 decembrie 2013
- de la ora 12 va avea loc o demonstrație şi activităţi asistate de câini terapeutici de la Asociația Dog Assist;
- de la ora 16 va avea loc o proiecţie specială - Poziția Copilului în regia lui Călin Peter Netzer, film accesibilizat pentru persoane cu deficienţe de vedere de Fundația Cartea Călătoare Focșani, cu sprijinul Fundației Orange. La proiecție poate participa și publicul interesat de o experiență inedită. - Clădirea PEDAGOGICA, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Str. Sindicatelor nr. 7.

În perioada 3-5 decembrie, în holul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei va avea loc o expoziție de postere studențești, standuri informaționale și produse hand-made de la Asociația Arca lui Noe, Trei Frați Pătați și Nuca. Va exista și un stand informațional “Junior Experts PsiSex”, unde persoanele interesate vor putea pune întrebări din domeniul psihobiologiei sexualităţii.

Powered by Bullraider.com

Ora de Poezie

News

Ora de poezie din 27 februarie 2015

 

Viaţa Creştină

Slujba religioasă ortodoxă din 1martie 2015 cu preotul ortodox Ioan Avram.

Avem Nevoie de Cultură

Realizator Ioan Meghea

Din din 23 februarie 2015

Reţeta Zilei

Reţetele lui Anelis-Salată caldă de morcovi cu seminţe

 

Provocare în bucătărie, o salată inovativă, simplă şi delicioasă.

Ingrediente: 2 morcovi potriviţi, 5 căţei de usturoi, 3 linguri ulei, 2 linguri seminţe decojite de floarea soarelui, 1 ardei iute mic, 2 linguriţe chimin, pătrunjel verde tocat, suc de lămâie, sare, piper.

Morcovii se curăţă de coajă, se taie rondele şi se fierb aldente în apă cu un pic de sare. Se pune la călit usturoiul şi ardeiul iute tăiate felii, chiminul şi frunzele de pătrunjel verde. Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă 3 linguri de apă în care au fiert morcovii. Se toarnă compoziţia peste morcovii amestecaţi cu seminţele de floarea soarelui. Dacă mai este nevoie se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă sucul de lămâie.

Se poate servi ca atare sau garnitură lângă carne.