Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi la Departamentul de Psihopedagogie Specială, UBB

Departamentul de Psihopedagogie Specială, din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, organizează în perioada 3-5 decembrie 2013 manifestarea cu titlul Cartea Albă a Psihopedagogiei Speciale, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.Programul cuprinde următoarele evenimente:

Marţi, 3 decembrie 2013
- între orele 14-16, Expoziție și atelier de modelaj în lut, Prof. Vasile Adamescu - Clădirea PEDAGOGICA, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Str. Sindicatelor nr. 7

Miercuri, 4 decembrie 2013
- de la ora 10 - Sesiune de comunicări ştiinţifice PAŞI prin INCLUZIUNE. Vor lua cuvântul Prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorector responsabil cu administraţia, patrimoniul, şi relaţia cu studenţii, Decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei Prof. univ. dr. Călin Felezeu, Directorul Departamentului de Psihopedagogie Specială Conf. univ. dr. Adrian Roșan şi Prof. emerit univ. dr. Vasile Preda. La eveniment vor participa specialişti din domeniul educaţiei speciale şi incluzive, reprezentaţi ai ONG-urilor şi studenţi:
- de la ora 11 va avea loc întâlnire cu autorii volumului În căutare de principii. Epistemologia și metodologia socială aplicată, coordonat de către Prof. univ. dr. Petru Iluț;
- de la ora 16 se va desfăşura Atelier de lucru - Situația Educației Speciale și Incluzive în România. La acest atelier vor participa directorii instituțiilor de învățământ special și incluziv. - Clădirea PEDAGOGICA, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Str. Sindicatelor nr. 7.

Joi, 5 decembrie 2013
- de la ora 12 va avea loc o demonstrație şi activităţi asistate de câini terapeutici de la Asociația Dog Assist;
- de la ora 16 va avea loc o proiecţie specială - Poziția Copilului în regia lui Călin Peter Netzer, film accesibilizat pentru persoane cu deficienţe de vedere de Fundația Cartea Călătoare Focșani, cu sprijinul Fundației Orange. La proiecție poate participa și publicul interesat de o experiență inedită. - Clădirea PEDAGOGICA, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Str. Sindicatelor nr. 7.

În perioada 3-5 decembrie, în holul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei va avea loc o expoziție de postere studențești, standuri informaționale și produse hand-made de la Asociația Arca lui Noe, Trei Frați Pătați și Nuca. Va exista și un stand informațional “Junior Experts PsiSex”, unde persoanele interesate vor putea pune întrebări din domeniul psihobiologiei sexualităţii.

Powered by Bullraider.com

Ora de Poezie

Ora de poezie din 17 Decembrie 2014

 

 

Viaţa Creştină

Slujba religioasă ortodoxă din 14 decembrie 2014 cu preotul ortodox Ioan Avram.

Avem Nevoie de Cultură

Realizator Ioan Meghea

Din 17 Decembrie 2014

 

Reţeta Zilei

 

Reţetele lui Anelis-Pulpă de porc cu bere neagră preparată în vasul roman

 

 

O altă  reţetă specială pe care v-o recomand de Crăciun. Probabil că aţi testat de-a lungul timpului o mulţime de retete cu carne de porc dar această carne preparată astfel se topeşte în gură. Singurul defect, trebuie să aşteptaţi 4 ore până este gata ca să o puteţi savura. Eu nu am aşteptat Crăciunul şi am preparat pulpa pentru cei dragi, care au fost super încântaţi.

Ingrediente: 1 picior de porc afumat, 2 sticle de bere neagră, usturoi presat, miere, sare, piper.

Se introduce piciorul de porc în vasul roman cu capac, care la rândul lui se introduce în cuptorul cald. După 1 oră se unge pulpa cu miere şi se introduce din nou în cuptor. Mai aşteptăm 1 oră şi pulpa se întoarce în vasul roman şi se unge şi cealaltă parte cu miere. Carnea este gata când se desprinde pulpa de os după aproximativ 4 ore. Înainte cu 15 min de final se adaugă usturoiul presat şi se mai asezonează cu sare dacă este nevoie şi piper.

Se serveşte cu garnitură de varză roşie şi albă călită în untură de porc.