Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi la Departamentul de Psihopedagogie Specială, UBB

Departamentul de Psihopedagogie Specială, din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, organizează în perioada 3-5 decembrie 2013 manifestarea cu titlul Cartea Albă a Psihopedagogiei Speciale, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.Programul cuprinde următoarele evenimente:

Marţi, 3 decembrie 2013
- între orele 14-16, Expoziție și atelier de modelaj în lut, Prof. Vasile Adamescu - Clădirea PEDAGOGICA, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Str. Sindicatelor nr. 7

Miercuri, 4 decembrie 2013
- de la ora 10 - Sesiune de comunicări ştiinţifice PAŞI prin INCLUZIUNE. Vor lua cuvântul Prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorector responsabil cu administraţia, patrimoniul, şi relaţia cu studenţii, Decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei Prof. univ. dr. Călin Felezeu, Directorul Departamentului de Psihopedagogie Specială Conf. univ. dr. Adrian Roșan şi Prof. emerit univ. dr. Vasile Preda. La eveniment vor participa specialişti din domeniul educaţiei speciale şi incluzive, reprezentaţi ai ONG-urilor şi studenţi:
- de la ora 11 va avea loc întâlnire cu autorii volumului În căutare de principii. Epistemologia și metodologia socială aplicată, coordonat de către Prof. univ. dr. Petru Iluț;
- de la ora 16 se va desfăşura Atelier de lucru - Situația Educației Speciale și Incluzive în România. La acest atelier vor participa directorii instituțiilor de învățământ special și incluziv. - Clădirea PEDAGOGICA, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Str. Sindicatelor nr. 7.

Joi, 5 decembrie 2013
- de la ora 12 va avea loc o demonstrație şi activităţi asistate de câini terapeutici de la Asociația Dog Assist;
- de la ora 16 va avea loc o proiecţie specială - Poziția Copilului în regia lui Călin Peter Netzer, film accesibilizat pentru persoane cu deficienţe de vedere de Fundația Cartea Călătoare Focșani, cu sprijinul Fundației Orange. La proiecție poate participa și publicul interesat de o experiență inedită. - Clădirea PEDAGOGICA, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Str. Sindicatelor nr. 7.

În perioada 3-5 decembrie, în holul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei va avea loc o expoziție de postere studențești, standuri informaționale și produse hand-made de la Asociația Arca lui Noe, Trei Frați Pătați și Nuca. Va exista și un stand informațional “Junior Experts PsiSex”, unde persoanele interesate vor putea pune întrebări din domeniul psihobiologiei sexualităţii.

Powered by Bullraider.com

Ora de Poezie

Ora de poezie din  22 octombrie 2014

 

 

 

Viata Crestina

Slujba religioasa ortodoxa din 19 octombrie 2014 cu preotul ortodox Ioan Avram.

Avem nevoie de cultura!

 Avem nevoie de cultura!Realizator Ioan MEGHEA.

Emisiunea din 22 octombrie 2014

 

 

Reteta Zilei

 

Reţetele lui Anelis-Jumări sălăjene din guşă de porc

 

Sunt cele mai bune jumări pe care le-am mâncat împreună cu soţul meu, noi fiind mari amatori de asemenea delicatese. Este reţeta mamei, îmbunătăţită până în această formă iar ingredientul minune este laptele. Aceste jumări se fac din guşă proaspătă de porc, brăzdată bine cu cărniţă şi care lasă grăsime în timpul preparării. Se mai pot face şi din grăsime de porc dar nu sunt aşa delicioase. Le-am preparat şi colegilor mei zilele trecute şi singurul lor defect a fost că au fost prea puţine şi nu au ajuns. Guşa se găseşte destul de greu în formă crudă(doar afumată), sau când se taie porcul. Noi ne aprovizionăm de la firma Camaro, magazinul cu carne din Apahida din Hala Hermes, care are aproape tot timpul guşă proaspătă.Mai vând şi alte produse pe care le recomand  şi anume urechile de porc fripte care sunt “bestiale” şi sunt preferatele  soţului meu şi puiul nostru.

 Cantitate: 3-4 kg guşă sau ce cantitate doriţi. Am specificat o cantitate mai mare deoarece nu ies foarte multe. Guşa se spală bine în apă rece şi se taie bucăţi  de circa 10 cm lungime, 4 cm lăţime.Se pune pe plită o cratiţă de 4-5 kg cu 100-150 gr ulei , se lasă să se încălzească bine uleiul, se adaugă guşa tăiată şi se amestecă mereu până încep să lase untura(aproximativ 30 min) la foc maxim la început, după care se reduce focul.

 Cratiţa se introduce în cuptor la foc maxim la început, după care se reduce focul, se amestecă mereu ca să nu se ardă jumările.Când primesc o culoare roşiatică se adaugă o cană de lapte rece. Cănd au o culoare arămie se scot din cratiţă şi se lasă să se răcească. Se sărează numai când sunt servite. Atenţie ! dacă se lasă prea mult în cuptor jumările devin amărui.