Observație
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi la Departamentul de Psihopedagogie Specială, UBB

Departamentul de Psihopedagogie Specială, din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, organizează în perioada 3-5 decembrie 2013 manifestarea cu titlul Cartea Albă a Psihopedagogiei Speciale, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.Programul cuprinde următoarele evenimente:

Marţi, 3 decembrie 2013
- între orele 14-16, Expoziție și atelier de modelaj în lut, Prof. Vasile Adamescu - Clădirea PEDAGOGICA, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Str. Sindicatelor nr. 7

Miercuri, 4 decembrie 2013
- de la ora 10 - Sesiune de comunicări ştiinţifice PAŞI prin INCLUZIUNE. Vor lua cuvântul Prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorector responsabil cu administraţia, patrimoniul, şi relaţia cu studenţii, Decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei Prof. univ. dr. Călin Felezeu, Directorul Departamentului de Psihopedagogie Specială Conf. univ. dr. Adrian Roșan şi Prof. emerit univ. dr. Vasile Preda. La eveniment vor participa specialişti din domeniul educaţiei speciale şi incluzive, reprezentaţi ai ONG-urilor şi studenţi:
- de la ora 11 va avea loc întâlnire cu autorii volumului În căutare de principii. Epistemologia și metodologia socială aplicată, coordonat de către Prof. univ. dr. Petru Iluț;
- de la ora 16 se va desfăşura Atelier de lucru - Situația Educației Speciale și Incluzive în România. La acest atelier vor participa directorii instituțiilor de învățământ special și incluziv. - Clădirea PEDAGOGICA, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Str. Sindicatelor nr. 7.

Joi, 5 decembrie 2013
- de la ora 12 va avea loc o demonstrație şi activităţi asistate de câini terapeutici de la Asociația Dog Assist;
- de la ora 16 va avea loc o proiecţie specială - Poziția Copilului în regia lui Călin Peter Netzer, film accesibilizat pentru persoane cu deficienţe de vedere de Fundația Cartea Călătoare Focșani, cu sprijinul Fundației Orange. La proiecție poate participa și publicul interesat de o experiență inedită. - Clădirea PEDAGOGICA, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Str. Sindicatelor nr. 7.

În perioada 3-5 decembrie, în holul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei va avea loc o expoziție de postere studențești, standuri informaționale și produse hand-made de la Asociația Arca lui Noe, Trei Frați Pătați și Nuca. Va exista și un stand informațional “Junior Experts PsiSex”, unde persoanele interesate vor putea pune întrebări din domeniul psihobiologiei sexualităţii.

Powered by Bullraider.com

Ora de Poezie

Ora de poezie din 27 august 2014 cu Anamaria Calotescu, Ana Daniela Deac si Tony Suler

 

 

Viata Crestina

Slujba religioasa ortodoxa din 24 august 2014 cu preotul ortodox Ioan Avram.

Secretele frumusetii

 Secretele Frumusetii cu Anamaria Calotescu si Ana Daniele DEAC din 27 august 2014

Reteta Zilei

Reţetele lui Anelis-Vinete cu usturoi pentru iarnă

 

Vinetele sunt legumele preferate de români, cu aspectul lor unic şi atrăgător, cu o culoare vibrantă, sunt nemaipomenit de delicioase şi nutritive. Această reţetă am primit-o de la cumnata mea Dina, un mod deosebit de a pune vinetele pe iarnă, un preparat care te poate scoate oricând din încurcătură.

Ingrediente: vinete, sare, zahăr, oţet, ardei iute, usturoi, ulei, pătrunjel verde tocat.

Se pot consuma imediat sau se pot pune pe iarnă dar atunci în fiecare borcan de 800 ml se pune o aspirină.

Vinetele se spală, se taie felii, se presară cu sare şi se lasă la scurs timp de 1 oră. Se şterg cu un prosop de hârtie. Se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Se fierbe o compoziţie formată din apă, oţet, zahăr, ulei şi ardei iute feliat, se toarnă rece peste vinete şi  se adaugă usturoiul feliat şi pătrunjelul verde tocat. Cantitatea de oţet, zahăr şi ulei se pune după gust. Se mai poate completa sare.