TETAROM


 

Ne gasiti pe Facebook.

Ziua internațională pentru reducerea dezastrelor

 
 
Ziua internațională pentru reducerea dezastrelor a fost instituită în 1989, la inițiativa Adunării Generale a Națiunilor Unite pentru promovarea unei culturi globale de sensibilizare a riscurilor și de reducere a dezastrelor.
 
Caravana SMURD "Fii pregătit!" adăspotită de primul Centrul Mobil de Pregătire a Populației și a Personalului de Intervenție din România, aflat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ''Horea' al județului Mureș, pornește de la Târgu Mureș pentru pregătirea populației să acționeze în caz de dezastre (iulie 2016)
 
Marcată la 13 octombrie, din 2009, Ziua internațională pentru reducerea dezastrelor marchează modul în care oamenii și comunitățile din întreaga lume depun eforturi pentru reducerea expunerii la dezastre și pentru conștientizarea gestionării riscurilor cu care se confruntă.
 
Campania din acest an urmărește să sporească gradul de conștientizare la nivel mondial privind acțiunile, politicile și practicile adoptate pentru reducerea expunerii la dezastre la nivel comunitar, contribuind astfel la salvarea locuințelor și a mijloacelor de subzistență.
 
Potrivit ONU, aceasta este o provocare considerabilă, care poate fi gestionată prin coordonare, cooperare și colaborare între părțile interesate.
 
Anul trecut a fost lansată campania "Sendai Seven", care s-a axat pe cele șapte obiective ale Cadrului Sendai, adoptat la cea de-a treia Conferință mondială a ONU pentru reducerea riscului de dezastre. Primul dintre obiective a vizat reducerea ratei mortalității în urma dezastrelor. "Sendai Seven" a fost o oportunitate pentru toată lumea, inclusiv pentru guverne, grupuri comunitare, organizații ale societății civile, pentru sectorul privat, organizațiile internaționale și cele afiliate ONU, pentru a promova cele mai bune practici la nivel internațional, regional și național în toate sectoarele, pentru a reduce riscul de dezastre și al pagubelor materiale generate.
...
Cititi mai multe pe www.agerpres.ro