TETAROM


 

Ne gasiti pe Facebook.

Românii sunt foarte vulnerabili în faţa hackerilor, iar România nu are încă o lege a securității cibernetice

 
Atacul informatic masiv a atras atenţia asupra unei realităţi îngrijorătoare: țara noastră nu are o legislaţie în privinţa securităţii cibernetice. O spun chiar reprezentanţii SRI. În plus, românii sunt foarte vulnerabili în faţa hackerilor. Studiile arată că jumătate dintre ei nu-şi instalează pe calculatoare sau telefoane update-urile de securitate.
Cum a ajuns România în rândul celor mai afectate ţări în urma atacului cibernetic de zilele trecute? Este întrebarea la care încearcă să răspundă acum autorităţile. În primul rând, nu avem o legislaţie în privinţa securităţii cibernetice, atrage atenţia un specialist din SRI. Apoi, oamenii nu au încă reflexul de a-şi proteja sistemele de operare, ceea ce-i face vulnerabili la un virus precum 'WannaCry'.
Până acum, CERT.RO a primit 3 notificări de incidente cauzate de WannaCry: două de la instituţii publice şi una de la o companie privată. Bucureşti, Iaşi şi Cluj-Napoca sunt printre oraşele cele mai afectate de atacul cibernetic global. 92 de adrese IP din Capitală au fost afectate, 38 din Iaşi şi 15 din Cluj. Sunt date oferite de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.
Deşi a rămas fără urmări majore în ţara noastră, cel mai mare atac cibernetic din istorie a scos la iveală o breşă legislativă. Experienţa din ultimele zile a început să mişte lucrurile în Parlament.
...

Cititi mai multe pe www.stiri.tvr.ro