TETAROM


 

Ne gasiti pe Facebook.

21 aprilie, Ziua Mondială a Creativității și Inovației

 
 
Încurajează oamenii să-și folosească creativitatea pentru a face Planeta un loc mai bun. Pentru acest motiv, creativitatea și inovația sunt celebrate cu o zi înainte de Ziua Pământului.
“Creativitatea nu înseamnă să găseşti un lucru, ci să faci ceva din el după ce l-ai găsit” spunea James Russell Lowell
Creativitatea este inerentă pentru toți și poate fi găsită în multe domenii diferite. Economia, psihologia, sportul, matematica sau știința nu ar fi avansat fără minți creative în domeniu. Pentru a inova este nevoie de capacitate de percepție și de generare de idei valoroase. Câteva exemple de creativitate aplicate în aceste domenii sunt cazurile de Maslow, Johan Cruyff, John Nash sau Albert Einstein.
Suntem cu atât mai creativi cu cât cantitatea și varietatea de informații este mai mare. Dacă dorim să activăm butonul pe care scrie CREATIVITATE, trebuie să dezactivăm butonul pe care scrie FRICĂ.
Săptămâna Mondială a Creativității
Din 2006, odată cu celebrarea lui Leonardo da Vinci, ziua creativității s-a transformat în Săptămâna Mondială a Creativității și Inovației, 15 – 21 aprilie. Leonardo Da Vinci este recunoscut pentru abilitatea de a crea în diferite domenii, cum ar fi pictura, arhitectura, sculptura, poezie sau inginerie.
...

Cititi continuarea articolului pe www.stiri.tvr.ro