TETAROM


 

Ne gasiti pe Facebook.

20 aprilie, Ziua Recunoașterii Voluntariatului

 
Voluntariatul este o formă de donaţie, dar nu de bani sau obiecte, ci de timp şi de muncă, înseamnă o reţea de prieteni împlicaţi întru-un proiect – de asistenţă socială, ecologic, educaţional sau de comunicare - în care prietenia dă rezultatele în beneficiul asociaţiei şi al comunităţii sau societăţii.
Pe plan personal, voluntariatul este o experienţă unică, înseamnă bucuria de a ajuta şi de a fi alături de cei care au nevoie, este o oporunitatea de a face o schimbare şi de a contribui la îmbunătăţirea relaţiilor dintre oameni şi contribuie la creşterea respectului de sine.
„Am fost  în Nepal timp de o lună și de la bun început am găsit acolo o lume prietenoasă și pregătită profesional. Am locuit cu o familie din zona Chitwan și am activat ca voluntar la un centru de zi pentru preșcolari. Munca mea a fost cu adevărat plină de satisfacții. Am reușit, în ciuda barierei lingvistice, să aduc zâmbete pe fețele copiilor.” - Julia Breuer, din Marea Britanie, voluntar în cadrul unui proiect pentru comunitățile rurale din Nepal.
În această zi sunt onorați toți cei care lucrează în numele altora, fără a fi motivați de un câștig. Astăzi le putem mulțumi pentru munca lor implicându-ne într-o activitate de voluntariat sau printr-o donație.
Sunt voci care spun că adevăratul altruism este un mit, că nu există, și că nimeni nu face nimic decât dacă are un interes personal. Dar chiar și lor le este greu să explice de ce cineva alege să călătorească în cele mai sărace zone ale lumii, în zonele în care foamea, boala sau războiul fac legea și moartea este la fel de obișnuită ca viața. Sau de ce cineva ar renunța la viața confortabilă pentru a-și petrece după-amiezele predând unor copii neglijați, în cele mai improprii spații. 
...
Cititi continuarea pe www.stiri.tvr.ro