TETAROM


 

Ne gasiti pe Facebook.

Lions Club Arad lansează BatPro - Calculator pentru nevăzători

   Lions Club Arad iniţiazăproiectul „BatPro – Calculator pentru nevăzători” prin care urmează săcreeze o aplicaţie informatică simplă, destinată persoanelor cu deficienţe de vedere care nu sunt familiarizate cu folosirea calculatorului.

    Aplicaţia creată în cadrul BatPro va permite utilizatorului ca folosind doar patru taste (sus, jos, stânga şi dreapta), să parcurgă un meniu din care va putea alege diverse opţiuni ce îi vor da acces la: o colecţie de mii de cărţi audio, ştiri de pe website-urile mai multor ziare, informaţii disponibile pe Internet,posturi de radio online, etc. Apoi cu ajutorul unui program interactiv dezvoltat special pentru nevăzători, aceştia vor putea învăţa tastele şi utilizarea tastaturii.

    În plus, în cadrul proiectului BatPro vor fi colectate din diferite instituţii calculatoare ce nu mai sunt utilizate. Aplicaţia BatPro va fi instalată pe aceste calculatoare ce vor fi recondiţionate şi apoi donate unor nevăzători prin Asociaţia Nevăzătorilor din România. Astfel, în loc să devină deşeuri, sute de calculatoare (funcţionale încă) vor fi recuperate şi readuse la viaţă prin proiectul BatPro. Se estimează că proiectul va avea peste 500 de beneficiari în primii cinci ani de derulare. Orice persoană sau instituţie care poate dona calculatoare, este invitată să contacteze cel mai apropiat Club Lions pentru a le dona, ajutând în acest fel un nevăzător.

    Proiectul se va desfăşura timp de 12 luni în şase oraşe (Arad, Timisoara, Braşov, Cluj-Napoca, Bucureşti şi Iaşi ), având ca parteneri Cluburile Lions din oraşele respective. Beneficiarii proiectului, persoane cu deficienţe de vedere din aceste oraşe, vor primi gratuit câte un calculator cu programul BatPro instalat.

   Proiectul este finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 211.650 Lei în cadrul fondului de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet”, ediţia 2015, derulat de Fundaţia Orange.

 

Mai multe informaţii puteţi găsi pe website-ul:http://www.batpro.org/

 

Despre Lions Club Transilvania

 

Lions Club " Transilvania" Cluj-Napoca este un club de serviciu, având în prezent 46 membri din tot spectrul profesional şi  care, alături de alţi circa 1,4 milioane de membri din mai mult de 200 ţări, face parte din marea familie Lions Club International. Motto-ul lionsilor este "WE Serve", (noi servim)  iar proiectele  noastre  s-au îndreptat în cei 20 de ani de lionism clujan cu precădere către problemele de vedere, deopotriva la copii şi la adulti, atât ca prevenţie, cât şi ca tratament dar şi către alte  domenii (sănătate, educaţie, mediu, cultură).Pentru mai multe informaţii vă rugăm accesaţi www.lionstransilvania.ro                                                                                                   

 

Despre Fundaţia Orange

 

Fundaţia Orange este o organizaţie neguvernamentală care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Anual, prin fondul de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet, Fundaţia Orange oferă fonduri pentru organizaţii neguvernamentale care desfăşoară proiecte de sănătate, educaţie, cultură şi integrare socială în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere. Pentru mai multe informatii va rugam accesati www.fundatiaorange.ro.