trandafiri

Reţetele lui Anelis-Pastă de brânză feta

 

Un aperitiv savuros şi nemaipomenit de delicios cu care o să vă încântaţi familia sau posibili musafiri. Cel mai mare avantaj,  este că se prepară foarte rapid.

Ingrediente: 300 gr brânză feta, 150 gr brânză proaspătă de vaci, 4 căţei de usturoi presaţi, 15 buc măsline negre şi verzi mari, 3 linguri pastă de roşii, sare, piper, oregano.

Se amestecă cele 2 feluri de brânză cu restul ingredientelor. Se asezonează cu sare, piper şi oregano.

Reţetele lui Anelis-Piept de pui cu dressing de smântână, parmezan şi usturoi

 

 

O reţetă simplă în profunzime dar cu o combinaţie complexă de arome. Cu siguranţă o veţi îndrăgi.

Ingrediente: 1 piept de pui, 100 ml smântână dulce, 50 ml vin alb, 50 gr parmezan, usturoi presat,

sare, piper.

Pieptul de pui se prepară la grill sau fiert în bere. Se taie bucăţi. Se prepară dressingul prin amestecarea

ingredientelor şi fierberea lor la foc mic, după care se toarnă peste pieptul de pui. Se ornează cu frunze de

pătrunjel verde tocate.

Reţetele lui Anelis-Muşchiuleţ de porc cu sos cald de piper verde

 

Este un sos care transforma friptura într-o adevărată vedetă la masa la care este servită. Acest sos merge foarte bine şi cu  friptură de vită sau somon la grătat.

Ingrediente: 4 felii muşchiuleţ de porc, 300 ml smântână dulce, 200 ml vin alb sec, 1 lingură boabe de piper verde, ½ lingură de piper verde măcinat, 1 lingură muştar preferabil de Dijon, 1 lingură cogneac, frunze de pătrunjel verde tocat, sare.

Se fierbe vinul cu cogneacul iar la final se adaugă smântâna dulce, piperul verde boabe şi muştarul. Se asezonează cu sare şi piper verde măcinat. Sosul se amestecă cu frunze de pătrunjel verde tocat şi se toarnă peste feliile de muşchiuleţ de porc preparate la grill. Este o reţetă cu adevărat regală.

Reţetele lui Anelis-Chifteluţe de primăvară cu spanac

Preferatele românilor, de care nu te mai saturi niciodată. Delicioase, uşor de preparat şi nemaipomenit de savuroase.

Ingrediente: 500 gr fleică tocată, 300 gr spanac, 2 ouă, 1 buc ceapă verde tocată, 2 buc usturoi verde tocat, mărar verde, 30 gr pesmet, sare,1 lingură vegeta,  piper, ulei.

Se fierbe spanacul al dente, după care se amestecă cu carnea, ceapa verde, usturoiul, mărarul verde, toate tocate,  pesmetul, vegeta. Se asezonează cu sare şi piper. Se formează chiftele aplatizate care se prăjesc în ulei. Se servesc cu garnitură de legume.

Reţetele lui Anelis-Inele de calamar în sos de vin roşu

Fiul nostru ne-a povestit, după ce a venit din însorita Spanie ce deliciu a servit acolo. Astfel că m-am documentat şi am preparat această reţetă “bestială”, după cum s-a exprimat puiul nostru.

Ingrediente: 1 kg calamar întreg proaspăt sau congelat, 1 ceapă mare, 2  ardei potriviţi , 2 frunze de dafin, 500 gr roşii, 1 căpăţână de usturoi, 1 pahar vin, ulei de măsline, pătrunjel verde tocat, sare, piper.

Calamarii se spală, se taie în inele la dimensiunea de 5 mm. Se toacă ceapa, se căleşte, se adaugă usturoiul presat şi inelele de calamar şi se călesc bine. Se adaugă roşiile decojite şi tocate şi ardeiul cubuleţe. Se mai completează cu un pahar de vin şi se fierbe până se înmoaie inelele. Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă cu pătrunjel verde tocat. Pentru o plăcere deplină se serveşte preparatul aburind.