Tort Ioana cu fructe exotice

Un tort delicios pentru o domnişoară, cu un nume simplu dar atât de frumos ca şi posesoarea lui.

Ingrediente blat: 5 ouă, 5 linguri zahăr, 5 linguri făină, 5 linguri ulei, , 1 praf de copt.

Se bat albuşurile cu un praf de sare şi se adaugă treptat restul ingredientelor. Se introduce compoziţia într-o formă  

unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coace la foc potrivit timp de 25-30 min. Se lasă  să se răcească, după care se taie

în două.

Ingrediente cremă: 500 gr frişcă naturală, 500 gr lapte, 150 gr zahăr pudră, 50 gr amidon, mix de fructe exotice, fulgi

de migdale.

Se amestecă laptele cu amidonul și se pune la fiert împreună cu zahărul pudră. Între timp se bate frișca cu un praf de sare

și o lingură de zahăr pudră.După ce se răcește budinca se adaugă treptat frișcă în compoziție. Foile se ung cu cremă, după

care se suprapun și se ornează cu mix de fructe exotice și fulgi de migdale.

 

Reţetele lui Anelis-Supă de roşii

Nimic nu este mai potrivit decât o supă de roşii, delicioasă, uşoară şi foarte hrănitoare.

Ingrediente:1kg roşii decojite, 500 ml apă, 1 ceapă mare, 4 căţei de usturoi,  1 buc pătrunjel rădăcină, 1 morcov mare, sare, piper, cimbru şi pătrunjel uscat, 4 foi de dafin, frunze de busuioc proaspete, 3 linguri ulei, 1 lingură zahăr.

Se căleşte ceapa tocată în ulei, se adaugă usturoiul presat,  morcovul, pătrunjelul şi ţelina rasă şi se gătesc timp de câteva minute. Se adaugă roşiile decojite, zahărul şi foile de dafin şi se mai fierbe timp de 15 min la foc mic. Se adaugă apa şi se mai continuă fierberea timp de 15-20 min. Se scot foile de dafin din supă şi se introduce supa în blender. Se asezonează cu sare şi piper, se adaugă cimbru şi pătrunjel uscat. Se serveşte cu pâine prăjită presărată cu legume uscate sau vegeta. Se ornează cu frunze de busuioc.

Reţetele lui Anelis-Ficăţei de pui în mantie de bacon

 Este o reteţă preparată în familia mea de mulţi ani dar cu toate acestea nu o să te saturi de ea niciodată, la cât este de delicioasă. 

Ingrediente: 500 gr ficat de pui, bacon feliat(câte o felie pentru fiecare jumătate de ficat de pui), sare, piper, 50 gr unt.

Se topeşte untul în tigaie, se adaugă ficatul şi se prăjeşte pe fiecare parte.  Se taie în două şi fiecare jumătate de ficat se asezonează

cu sare, piper, se înveleşte în bacon şi se prinde cu scobitoarea. Se introduce în cuptorul cald pentru 40 min. Se serveşte cu plăcere,

alături de cei dragi.

Reţetele lui Anelis-Pizza kebab

O pizza deosebită pe care v-o recomand cu drag. 

Ingrediente aluat pizza:1/2 kg făină de calitate, 250 ml apă călduţă, 50 ml ulei de măsline, 15 gr sare,  1/2 cub drojdie

Ingrediente kebab: 1 ardei roşu şi 1 ardei verde feliaţi, 200 gr cartofi pai, 400 gr piept de pui marinat, 1 ceapă roşie, 200 gr mozzarella, 2 roşii feliate.

Ingrediente pentru marinare: pieptul de pui, usturoi presat, boia iute, piper, sare, un praf de chimen măcinat, scorţişoară, nucşoară, suc de lămâie, un iaurt mic.  

Ingrediente sos pizza: 100 gr maioneză, 100 gr smântână, 1 castravete murat tocat, 6 căţei de usturoi presaţi, sare, piper. 

Se prepară aluatul de pizza astfel: se amestecă apa călduţă cu drojdia, se adaugă făina, uleiul şi la final sarea şi se frământă aluatul până se desprinde de pe mâini. Se împarte în doua şi se înfoliază. Se păstrează la căldură până îşi măreşte volumul. Se întinde în tavă rotundă unsă cu ulei. Am întins aluatul, după care am introdus pizza direct în cuptor.

Pieptul de pui se marinează peste noapte în amestecul enumerat, după care se introduce la cuptor timp de 5 min cu sos cu tot.

Se pun jumătate din ingredientele kebab pe fiecare pizza astfel: se unge blatul cu sos de roşii, se adaugă mozzarella rasă, cartofii pai, pieptul de pui tăiat cubuleţe, roşiile, ceapa şi ardeii feliaţi. Se introduce la cuptor până face crustă aluatul. Când este gata pizza se consumă cu sosul preparat cu ingredientele de la sos enumerate şi ardei iute. Dacă doriţi un sos mai uşor se poate folosi un sos din iaurt dar nu mai este acelaşi lucru.

Este cea mai bună pizza pe care o să o serviţi.

Reţetele lui Anelis-Ciorbă de peşte

 

Celor care sunt iubitori de peşte, le recomand această ciorbă minunată. Simplă şi nemaipomenit de bună.

Ingrediente: 1 kg peşte, 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 ţelină mică, 1 păstârnac,  1 ceapă, 1 ceaşcă orez, sare, piper, frunze de dafin, frunze de pătrunjel, busuioc uscat, un pic de ulei.

Se taie legumele cubuleţe sau se rad şi se călesc într-un pic de ulei. Se pune la fiert 3 litri de apă, se adaugă legumele, peştele curăţat şi tăiat în bucăţi, foile de dafin şi orezul. Se lasă 30 min. Se asezonează cu sare, piper şi busuioc uscat. Se ornează cu frunze de pătrunjel verde tocat.