Zilele Clujului


 

 

 


 

Reţetele lui Anelis-Mâncare de orez rapidă

O reţetă un pic mai altfel, cu un ingredient surpriză. Se prepară rapid şi este super delicios.

Ingrediente: 250 gr orez, 200 gr morcovi, 150 gr ardei roşu, 100 gr porumb dulce, 200 gr varză dulce, 1 ceaşcă de apă,  4 căţei de usturoi ,sare, piper, vegeta, boia de ardei iute, frunze de pătrunjel verde tocat.

Orezul se pune în apă caldă timp de 5 min, înainte de preparare, astfel că va fierbe mai rapid. Uleiul de măsline se fierbe cu o lingură de apă, se adaugă orezul scurs, morcovii, ceapa, ardeiul roşu şi usturoiul tocate fin, o linguriţă de vegeta şi restul apei. La final se adaugă boiaua de ardei iute, porumbul şi varza tăiată mărunt.  Când este fiert orezul se presară frunze de patrunjel verde.

Rețetele lui Anelis-Aperitivul meu delicios

Un aperitiv cu care nu am dat greș niciodată și care a fost pe placul tuturor musafirilor noștri și nu numai. Mai simplu de atât nu se poate.

Ingrediente: 10 ouă, 6 linguri smântână, 8 linguri ulei, 12 linguri făină, 1 praf de copt, șuncă cubulețe, măsline, ardei, ciuperci crude tocate, mozarella, sare, piper.

Se amestecă ouăle, smântâna, uleiul, praful de copt și făina. Se asezonează cu sare și piper. Compoziția se pune într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Deasupra se adaugă șunca tăiată cubulețe, ardeii cruzi feliați, ciuperci crude tocate și măsline. Se presară mozarella rasă. Se introduce în cuptorul cald pentru 30 de min.

Reţetele lui Anelis-Pulpe de pui în crustă de fulgi de porumb şi nucă de cocos

Sunt mai bune ca la KFC, o mică sărbătoare pentru cei pentru care le preparaţi, o mâncare perfectă pentru zilele reci de iarnă. Am preparat o cantitate mai mare, ca să ajungă!!!!!

Ingrediente:  2 kg pulpe inferioare de pui, 2 pumni de fulgi de porumb zdrobiţi, 100 gr nucă de cocos, 100 gr făină, 50 gr boia de ardei, 1 ceapă tocată mărunt, 1 buc ghimbir tocat mărunt, 1 căciulie de usturoi presat, 100 gr muştar, 100 ml ulei, sare, piper.

Se amestecă muştarul cu uleiul, ceapa tocată, ghimbirul tocat, usturoiul presat şi se introduc  pulpele asezonate cu sare şi piper, în această compoziţie timp de aproximativ 30 min. Se amestecă fulgii de porumb cu făina, boiaua de ardei şi nuca de cocos şi se tăvălesc pulpele în acest amestec. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se aranjează pulpele în tavă. Se introduce tava în cuptorul cald pentru 50 min. La mijlocul perioadei se întorc pulpele. 

Reţetele lui Anelis-Prăjitura deşteaptă

 

 

O adevărată magie în farfurie. Numele acestei prăjituri este dat de faptul că se separă la copt în trei straturi. Seamănă cu cremeşul.

Ingrediente: 10 ouă, 1 litru lapte, 1 linguriţă cogneac, 300 gr făină, 250 gr zahăr, 250 gr unt, 1 plic zahăr vanilat.

Se topeşte untul, se adaugă laptele, făina, zahărul vanilat şi 125 gr zahăr.

Albuşurile se bat cu un praf de sare şi se adaugă 125 gr zahăr. Se incorporează albuşurile prin amestecare uşoară în compoziţia de gălbenuşuri.Se unge o tavă cu un pic de unt, se pune compoziţia şi se introduce în cuptorul cald pentru 25-30 min. După ce se răceşte, prăjitura se pudrează cu zahăr pudră. Este un deliciu.

Rețetele lui Anelis-Cupă de salata de mere cu baton Snikers

O rețetă delicioasa. Pe cât de simplă, pe atât de bună.

Ingrediente: 4 batoane Snikers, 3 mere de culori diferite, 1 plic vanilie, 500 ml lapte, 1 pahar de 200 ml  smântână dulce, zahar după gust, 1 lingură cogneac.

Se prepară o budincă dintr-un plic de budincă de vanilie, zahăr după gust  și lapte. Se lasă la răcit și se amestecă cu frișca bătută și cogneacul. Se aranjează în cupe merele cu coajă tăiate cubulețe, budinca și batoanele Snikers.