Reţetele lui Anelis-Aperitiv cald cu clătite

Este o reţetă delicioasă cu care vei impresiona şi răsfăţa invitaţii de la masă.

Ingrediente aluat clătite: 300 ml lapte, 200 ml apă minerală, 2 ouă, 50 gr brânză  rasă mozarella, un praf de sare, piper proaspăt măcinat,  un praf de busuioc uscat, 1 praf de copt, făină cât cuprinde  pentrau a obţine un aluat de consistenţa unei smântâni nu prea groasă.

Se bat ouăle cu un praf de sare, se adaugă laptele, apa minerală, brânza, făina, praful de copt stins cu oţet şi restul ingredientelor. Se aromatizează cu piper şi busuioc. Se coc în tigaie.

Umplutura: 600 gr carne tocată, 50 gr bacon tăiat mărunt, 1 ceapă tocată, 3 căţei de usturoi, 3 linguri smântână, 100 gr branză feta, 100 gr brânză rasă mozzarella, 100 ml vin, sare, piper, o linguriţă cimbru.

Ceapa se căleşte în ulei, se adaugă carnea, vinul, sarea, piperul şi o linguriţă de cimbru. După ce este preparată carnea se amestecă cu cele două feluri de brânză.

Sos: 200 ml smântână, 100 gr. brânză rasă mozzarella, sare, piper.

În clătite se pune umplutura, se rulează şi se aşează una lângă alta în tavă. Amestecul de smântână şi branză se toarnă peste clătite şi se introduce tava la cuptor aproximativ 20 min.

Reţetele lui Anelis-Salată cu piept de pui şi caş afumat

 

 

O reţetă simplă şi foarte gustoasă. Se poate prepara cu maioneză sau mai dietetic cu ulei de măsline. Este la fel de bună în ambele variante.

 Ingrediente: 300 gr piept de pui la grill tăiat cubuleţe, 2 castraveţi muraţi tăiaţi cubuleţe, 75 gr caş afumat ras sau cubuleţe, 50 gr porumb, frunze de salată verde tăiate fâşii, facultativ măsline, sare, piper. Se asezonează cu ulei de măsline sau cu maioneză.

Reţetele lui Anelis-Frigărui

    

Toată lumea cunoaşte reteta de frigărui. Secretul la frigărui este slăninuţa care se intercalează printre celelalte materii prime.

Ingrediente:  carne de porc sau de pui, slăninuţă felii subţiri,3 linguri ulei, 3 linguri vin, ceapă tocată, usturoi presat, ceapă, ardei, facultativ roşii.

     Carnea se taie cubuleţe, se asezonează cu sare, piper, boia şi se marinează câteva ore în sosul format din ulei, vin, cepă tocată şi usturoi presat.  Compoziţia se pune în pungă şi se închide ermetic. Componenta acidă ajută la frăgezire, uleiul leagă sosul, iar restul ingredientelor dau savoare. Cubuleţele de carne se înşiră pe beţele de frigărui astfel: carne, slăninuţă, ceapa, ardei, roşii şi se repetă operaţiunea. Se pot prepara la grătar sau la cuptor.

Reţetele lui Anelis-Chiftele siciliene din orez

Preferatele italienilor. Delicioase, uşor de preparat, ele pot înlocui cu succes carnea sau peştele.

Ingrediente: 100 gr orez, 2 ouă+1 ou, 250 ml lapte,  50 gr parmezan, coajă de lămâie rasă,  pesmet, făină, sare, piper.

Se fierbe orezul în lapte cu un praf de sare. Se amestecă orezul încă cald cu coaja de lămâie şi parmezanul. Se bat albuşurile

de la 2 ouă spumă se amestecă cu orezul şi se adaugă gălbenuşurile de la 2 ouă. Se asezonează cu sare şi piper.  Se formează

bile de mărimea unei nuci care se dau prin făină, ou bătut şi la final prin pesmet. Se prăjesc în ulei  fierbinte, după care se scot

şi se pun pe un prosop de hârtie pentru a absorbi uleiul. Se servesc fierbinţi.

Reţetele lui Anelis-Fursecuri fragede cu dulceaţă

O bunătate de fursecuri, delicioase şi care se topesc în gură. O reţetă care se poate prepara cu succes de orice începător.

Ingrediente blat: 300 gr făină, 3 gălbenuşuri de ou, 180 gr unt sau 120 gr unt  şi 1 lingură de untură, 100 gr zahăr, ½  praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri smântână, 1 lingură cogneac, 1 borcan dulceaţă de caise.

Se amestecă toate ingredientele şi se introduce aluatul la frigider timp de 30 min, după care se întinde o foaie de un cm grosime. Se taie cu forma iar  jumătate din fursecuri se mai decupează cu o formă mai mică. Se coc în cuptorul cald timp de 15 min. După ce se răcesc se unesc două câte două cu dulceaţă de caise.