trandafiri

Rețetele lui Anelis-Sofficini

O placintă italiană foarte apreciată în Italia. Am servit-o in concediile noastre de la Bibione.

 Ingrediente aluat: 200 gr făină, 400 ml lapte, 60 gr unt, 4 ouă, un praf de sare.

 Ingrediente umplutură: 100 gr mozzarella, 400 gr șuncă, 100 gr sos de roșii, 1 lingură ulei, oregano.

Ingrediente sos bechamel: 500 ml lapte, 50 gr făină, 40 gr unt, 4 linguri parmezan ras.

Se prepara aluatul prin fierberea laptelui cu praful de sare și untul. Când clocotește se adaugă toată

făina și se lasă să se răcească aluatul. Se adaugă pe rând  fiecare ou.  Se formează o minge din aluat

și se lasăsă se odihnească timp de 30 de min.

Se prepară sosul béchamel: se amestecă untul topit cu făina și se toarnă laptele fiert peste compoziție.

Se amestecă rapid cu o spatula pt. a evita formarea de cocoloașe. După ce se răcește sosul se adaugă

parmezanul și ingredientele de la umplutură.

Se împarte aluatul în 20 de buc sub formă de sferă și se întinde sub formă de disc. În mijloc se pune

umplutura și se sigilează cu o furculiță. Se dau prin ou bătut și apoi se pudrează cu pesmet. Se prajesc

în uleiul înfirbântat sau se așează pe hărtie de copt și se introduc în cuptorul cald. Se servesc cu plăcere

alături de prieteni.

Reţetele lui Anelis-Pate de năut

Întâmpină-ţi familia cu o reţetă sănătoasă de post, plină de vitamine, care va dispărea într-o clipită din farfurie.

 Ingrediente: 750 gr năut fiert, 1 linguriţă praf de chimin, 3 dovlecei, 3 morcovi, 2 cepe, sare, piper, ulei de măsline, 1 lingură pastă de susan, suc de lămâie, ulei de măsline.

Se căleşte ceapa tocată într-un pic de ulei de măsline, se  adaugă 2 linguri de apă caldă,  năutul şi se lasă la foc mic timp de 5 min. Se lasă la răcit, se mărunţeşte cu blenderul, se amestecă cu pasta de susan, praful de chimin, sucul de lămâie şi se asezonează cu sare şi piper. Se mai adaugă dacă este nevoie de un pic de ulei de măsline şi apă caldă dar trebuie să  rezulte o compoziţie mai tare.

Se feliază morcovii fără coajă şi dovleceii, se fierb timp de 1 min, se pun imediat într-un vas cu apă rece şi  gheaţă pentru a-şi păstra culoarea, după care se tamponează cu şerveţele de hârtie.

O  tavă de chec se tapetează cu folie şi se pun alternativ felii de morcovi şi dovlecel feliate.  Se adaugă pasta de năut amestecată cu bucăţile rămase de morcovi şi dovlecei tăiate mărunt. Se acoperă cu fâşiile de morcovi şi dovlecei. Se introduce la frigider minim 5 ore până se întăreşte pateul de năut, se scoate folia, după care se feliază şi se serveşte cu bruschete.

Reţetele lui Anelis-Iaurt de casă

 

Reţeta de mai  jos este o variantă excelentă pentru a obţine un iaurt de casă  delicios şi cremos.

Se pune la fiert un litru de lapte de vacă sau de capră(din piaţă)  la foc mic şi se amestecă la intervale regulate. Înainte de a fi aproape fiert laptele, se stinge focul şi se lasă să se răcească. Când mai este încă cald se iau 100 ml lapte şi se amestecă cu 2 linguri de iaurt, după care se toarnă compoziţia în laptele fiert şi se amestecă. Se pune compoziţia în borcane şi se introduce într-o ladă frigorifică, alături de câteva borcane sau sticle cu apă clocotită pentru a se menţine o perioadă mai mare temperatura ridicată şi se închide. Se consumă după aproximativ 11-13 ore.  Se introduce la frigider şi se savurează cu plăcere. Pentru tura următoare de preparare se  păstrează câteva  linguri de iaurt.  

Reţetele lui Anelis-Fasole marocană

O reţetă delicioasă, un pic mai altfel decât preparăm noi fasolea frecată.

Se fierb 2 căni fasole în 6 căni apă. Se prăjeşte un pic de usturoi în ulei de măsline, se adaugă chimion şi compoziţia se pune în apa în care fierbe fasolea.

Când este gata se strecoară, se dă prin maşină şi se asezonează cu sare şi piper. Se aranjează în farfurie şi se presară deasupra ulei de măsline şi chimion.

Opţional se serveşte cu cârnaţ prăjit.

Reţetele lui Anelis- Salată de ouă cu ciuperci

 

 _

O salată excepţională care îţi dă energie şi vitalitate. Această salată înglobează câteva din ingredientele mele preferate care dau o savoare deosebită acestui preparat.

Ingrediente: 4 ouă fierte, 300 gr ciuperci champignon, 200 gr carne afumată, 50 gr alune caju, 1 conservă mică de porumb, 1 gogoşar murat, 3 buc ceapă verde sau 1 ceapă roşie, 300 gr maioneză(preferabil de casă), sare, piper.

Se taie cubuleţe ouăle, carnea afumată fiartă şi gogoşarul murat. Ceapa verde sau roşie se taie rondele. Ciupercile se taie rondele şi se călesc într-un pic de ulei. Se amestecă ingredientele enumerate, se adaugă boabele de porumb, alunele caju şi maioneza. Se asezonează cu sare şi piper.