TETAROM


 

Reţetele lui Anelis-Vinete delicioase

 

Reţeta un pic diferită dar nemaipomenit de bună.

Ingrediente: 2 vinete mari, 250 gr brânză feta, 5 căţei de usturoi, 70 gr nuci tocate, 2 linguri ulei de măsline, suc de lămâie, sare, piper, frunze de pătrunjel verde tocate.

Se coc vinetele, se curăţă de coajă şi se amestecă cu brânza feta mărunţită, usturoiul presat, nucile tocate şi sucul de lămâie. Se adaugă treptat uleiul de măsline. Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă pătrunjelul verde tocat. Sunt delicioase.

 

 

 

 

Reţetele lui Anelis-Ciocolata copilăriei

Un desert iubit de toată lumea şi de cei mici şi de cei mari. Are doar un singur defect. Dispare din farfurie în doar 2 secunde.

Ingrediente: 10 linguri apă, 350 grame zahăr, 4 linguri cacao, 200 gr unt de 80% grăsime, 500 gr lapte praf, 1 lingură cogneac

sau rom.

Zahărul, apa, cacao, cogneacul  sau romul se fierb până când  siropul rezultat este destul de legat, după care se ia  de pe foc si

se topeşte în sirop untul. Se amestecă energic cu laptele praf. Se pune într-o tavă unsă cu unt  şi se introduce la  frigider timp de

1 oră, apoi  se taie în bucăţi şi se serveşte cu mare plăcere. Se orneaza cu nuci, merisoare si fulgi de migdale.

 

Reţetele lui Anelis-Cartofi crocanţi tăvăliţi în făină de mălai

Sunt convinsă că o să vă placă gustul acestor cartofi prietenoşi, care te invită pur şi simplu să-i prepari şi să încerci acestă reţetă nouă. Eu îi pregătesc de ani buni pentru familia mea şi nu am primit reclamaţii doar complimente, având în vedere că sunt un adevărat deliciu în farfurie, crocanţi la exterior şi moi la interior. Ideali în perioada postului. 

Ingrediente: 1 kg cartofi roşii mai mici, 100  gr făină de mălai, 1,5 linguri boia de ardei, 100 ml ulei, sare, piper.

Cartofii se spală bine, se lasă cu coajă şi se taie pe lungime în 4-6 buc. Se amestecă făina de mălai, boiaua de ardei, uleiul şi se rostogolesc cartofii prin acest amestec. Se asezonează cu sare si piper. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se clădesc cartofii cu coaja în jos, se acoperă cu altă hârtie de copt şi se introduc în cuptorul cald pentru 40-50 min. Sunt gata când intră furculiţa cu uşurinţă în ei.  

Reţetele lui Anelis-File de pui cu sos gorgonzola

Unul dintre cele mai celebre şi delicioase sosuri, foarte uşor de preparat, fără prea multe ingrediente, care va plăcea cu siguranţă întregii tale familii, precum şi celor mai pretenţioşi invitaţi.

Ingrediente:  1 buc piept de pui feliat, 100 ml vin alb, 2 linguri supă de carne sau apă, 1 lingură unt, 250 ml smântână dulce, 200 gr gorgonzola, făină, susan, sos de soia, sare, piper.

Pieptul de pui se asezonază cu sare şi piper,  se pudrează cu făină şi se prăjeşte.  Se toarnă vinul şi apa peste carne şi se fierbe. Se face un sos din unt, smântâna dulce şi gorgonzola şi se lasă pe foc până se leagă. Se pune peste carne şi se dă un clocot. Pentru design se presară susan şi un pic de sos de soia. Se serveşte cu garnitură de orez.

Reţele lui Anelis-Pălăria Ducesei

Este o salată deosebită şi rafinată. Pe cât de aspectuoasă pe atît de gustoasă. Se poate prepara pentru mese festive şi nu numai.

Ingrediente: O bucată piept de pui dezosat, un borcan de ciuperci, 6 ouă, 150 gr caşcaval, 250 gr maioneză, sare, piper.

Ceapa se taie solzişori, se prăjeşte în ulei, se scurge şi se lasă să se răcească. Dacă nu vă place prăjită se poate opări. Pieptul de pui se fierbe cu condimente şi se taie cubuleţe. Se fierb ouăle şi se taie de asemenea cubuleţe. Ciupercile se scurg de apă şi se taie rondele.Se amestecă toate ingredientele cu maioneză. Se asezonează cu sare şi piper. Se aranjează pe farfurie şi i se dă formă de pălărie. Se presară caşcaval ras pe răzătoarea mică. Se ornează cu ardei roşu şi castraveţi.