TETAROM


 

Reţetele lui Anelis-Pâine delicioasă cu fulgi de ovăz

 

Pâine cu fulgi de ovăz și semințe

O reţetă spectaculoasă care o să vă încânte papilele gustative.

Ingrediente: 800 gr făină, 200 gr fulgi de ovăz, 400 ml apă călduţă, 5 linguri ulei de măsline, 5 linguri zahăr, 4 linguri drojdie uscată,  sare după gust, seminţe de chimen, susan, chimen negru, floarea soarelui, 1 gălbenuş de ou, un pic de unt.

Drojdia uscată se amestecă cu apa călduţă şi zahărul şi se lasă 10 min la căldură. Se adaugă făina, fulgii de ovăz, uleiul şi sarea şi se frământă până se desprinde aluatul de mâini. Se lasă la dospit până îşi dublează volumul. Se unge o tavă dreptunghiulară cu ulei, se pune aluatul, se unge cu gălbenuş de ou şi se crestează oblic. Se presară cu seminţe. Se introduce în cuptorul cald pentru aproximativ 45 min. După ce se scoate din cuptor se unge cu unt şi se acoperă cu un prosop curat.

 

Reţetele lui Anelis-Prăjitură cu brânză şi glazură cu suc Mirinda

 

O prăjitură delicioasă, care se prepară foarte uşor.

Ingrediente blat: 5 ouă, 5 linguri zahăr, 5 linguri făină, 1 praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 1 lingură cogneac.

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi restul ingredientelor. Se tapetează o tavă cu ulei şi se prudează cu făină şi se introduce compoziţia în tavă. Se coace în cuptorul cald timp de 20-25 min.

Ingrediente cremă brânză: 500 gr brânză dulce mai grasă, 1 pachet unt, 200 gr zahăr pudră, 2 plicuri zahăr vanilat, coajă de lămâie.

Se amestecă toate ingredientele şi crema se pune peste blatul copt şi răcit.

Ingrediente jeleu: 500 ml suc Mirinda, 4 linguri zahăr, 1 plic budincă de vanilie.

Se amestecă toate ingredientele la foc mic până se întăreşte şi se toarnă glazura peste crema de brânză.

Reţetele lui Anelis-Limbă de vită cu sos de smântână cu muştar

 

O altă reţetă delicioasă din copilaria mea.

Ingrediente: 1 limbă de vită, 4 ouă, 8 linguri smântână, 1 pahar ulei, 2-3 linguri muştar, 2 linguri zahăr, 2-3 foi de dafin, sare, piper.

Limba de vită se curăţă şi se fierbe cu un praf de sare şi foi de dafin. Se taie felii.

Pe baie de aburi se face sosul din ingredientele enumerate la foc mic pt. a nu se brânzii smântâna. Se asezonează cu sare şi piper.

Se adaugă peste feliile de limbă. Se serveşte cu ce garnitură doriţi.

Rețetele lui Anelis-Plăcintă de post cu dovleac

 

Deliciu în farfurie. O rețetă de sezon, simplă la îndemâna oricui și nemaipomenit de bună, acum în perioada postului.

Ingrediente foi: 500 gr făină, 100 ml ulei, 1 cub de drojdie, 2 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 praf de sare.

Ingrediente umplutură: 1kg dovleac fiert, 1 plic zahăr vanilat, 1-2 linguri zahăr după gust, nuca.

Dovleacul se fierbe, se zdrobește cu furculița și se amestecă cu zahărul și zahărul vanilat.    

 Un cub de drojdie se amestecă cu 1 linguriță de zahăr, un pic de apă caldă și se lasă la dospit. Se adaugă restul ingredientelor și se frămână un pic până se desprinde de pe vas. Se lasă la dospit până își dublează volumul și se întind 4 foi. Aluatul are o consistentă elastică și se întinde foarte ușor.Se unge o tavă cu ulei se pune prima foaie, umplutura și a doua foaie. Se presară zahăr cristal și nucă prăjită. Din această compoziție ies două porții. Se mănâncă cu plăcere împreună cu cei dragi. 

Reţetele lui Anelis-Friptură de porc cu sos de tomate

 

 

O friptură apetisantă şi plină de savoare, tradiţională la români, pentru gurmanzi şi nu numai.

Ingrediente: 6 felii mai groase de cotlet fără os, sare, piper, 200 ml bulion, 2 linguri ulei, 3 linguri făină, 1 ceapă, 1 morcov mic.

     Se amestecă făina cu sarea şi piperul. Feliile de cotlet se dau prin acest amestec şi se introduc in tavă. Se adaugă deasupra ceapa feliată, morcovul rondele şi bulionul. Se acoperă tava cu un capac şi se introduce la cuptor timp de 1 oră. Înainte cu 10 min de final se ia capacul. Dacă doriţi un sos un pic mai gros se mai adaugă făină şi se mai lasă la cuptor 5 min.