Reţetele lui Anelis-Inele de calamar în sos de vin roşu

Fiul nostru ne-a povestit, după ce a venit din însorita Spanie ce deliciu a servit acolo. Astfel că m-am documentat şi am preparat această reţetă “bestială”, după cum s-a exprimat puiul nostru.

Ingrediente: 1 kg calamar întreg proaspăt sau congelat, 1 ceapă mare, 2  ardei potriviţi , 2 frunze de dafin, 500 gr roşii, 1 căpăţână de usturoi, 1 pahar vin, ulei de măsline, pătrunjel verde tocat, sare, piper.

Calamarii se spală, se taie în inele la dimensiunea de 5 mm. Se toacă ceapa, se căleşte, se adaugă usturoiul presat şi inelele de calamar şi se călesc bine. Se adaugă roşiile decojite şi tocate şi ardeiul cubuleţe. Se mai completează cu un pahar de vin şi se fierbe până se înmoaie inelele. Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă cu pătrunjel verde tocat. Pentru o plăcere deplină se serveşte preparatul aburind.   

Reţetele lui Anelis-Gozleme cu spanac

Turcia rămâne şi în acest an destinaţia de vacanţă numărul unu. Vă recomand dacă ajungeţi pe aceste meleaguri, celebrele gozleme cu umplutură de spanac pe care le-am servit cu atâta plăcere în concediile noastre petrecute în frumoasa Turcie. Sunt plăcinte specifice bucăţăriei turceşti, cu diverse umpluturi de brânză sărată, carne sau spanac.

Ingrediente aluat: 1,5 căni de apă caldă, 1 lingură drojdie uscată, 4-5 căni făină, un praf de sare.

Ingrediente umplutură: 1 ceapă, 500 gr spanac, 1 lingură ulei, 1 linguriţă pastă tomate, sare şi alte condimente preferate.

Se căleşte ceapa în ulei, se adaugă pasta de roşii şi se asezonează. Se mai adaugă spanacul rupt bucăţi şi se căleşte timp de 5-10 min.

Se dizolvă drojdia în apă caldă, se adaugă treptat făină pînă se obţine un aluat moale. Se asezonează cu sare. Se împarte în bucăţi egale şi fiecare bucata se întinde circular. Pe jumătate din cerc se pune umplutura de spanac şi se presează. Se coace pe ambele părţi în tigaie unsă cu un pic de ulei.

Reţetele lui Anelis-Donuts

Celebrele gogoşi americane cu glazură de ciocolată.

Ingrediente aluat:2 ceşti de făină, 2 linguri migdale măcinate, 2/3 ceaşcă de zahăr ,  ½ linguriţă bicarbonat, 1 praf de sare, 1 plic

praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 3 ouă, 1 cană lapte bătut, 4 linguri unt.

Se amestecă ingredientele uscate. Untul se topeşte până capătă o culoare maro dar atenţie să nu se ardă. Se amestecă untul cu

ouăle, laptele şi restul ingredientelor uscate.

Se foloseşte formă de gogoşi care se unge cu unt şi se toarnă 2/3 din compoziţie în fiecare compartiment. Se introduce în cuptorul

cald şi se coace în aproximativ 10-12 min.

Ingrediente glazură: 4 linguri de cacao, 1 cană jumate zahăr pudră, un praf de sare, 1 plic zahăr vanilat, 4 linguri lapte.

Se amestecă ingredientele de la glazură şi se toarnă peste gogoşile răcite. Se ornează cu bomboane colorate.

Reţetele lui Anelis-Mâncare de orez rapidă

O reţetă un pic mai altfel, cu un ingredient surpriză. Se prepară rapid şi este super delicios.

Ingrediente: 250 gr orez, 200 gr morcovi, 150 gr ardei roşu, 100 gr porumb dulce, 200 gr varză dulce, 1 ceaşcă de apă,  4 căţei de usturoi ,sare, piper, vegeta, boia de ardei iute, frunze de pătrunjel verde tocat.

Orezul se pune în apă caldă timp de 5 min, înainte de preparare, astfel că va fierbe mai rapid. Uleiul de măsline se fierbe cu o lingură de apă, se adaugă orezul scurs, morcovii, ceapa, ardeiul roşu şi usturoiul tocate fin, o linguriţă de vegeta şi restul apei. La final se adaugă boiaua de ardei iute, porumbul şi varza tăiată mărunt.  Când este fiert orezul se presară frunze de patrunjel verde.

Rețetele lui Anelis-Aperitivul meu delicios

Un aperitiv cu care nu am dat greș niciodată și care a fost pe placul tuturor musafirilor noștri și nu numai. Mai simplu de atât nu se poate.

Ingrediente: 10 ouă, 6 linguri smântână, 8 linguri ulei, 12 linguri făină, 1 praf de copt, șuncă cubulețe, măsline, ardei, ciuperci crude tocate, mozarella, sare, piper.

Se amestecă ouăle, smântâna, uleiul, praful de copt și făina. Se asezonează cu sare și piper. Compoziția se pune într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Deasupra se adaugă șunca tăiată cubulețe, ardeii cruzi feliați, ciuperci crude tocate și măsline. Se presară mozarella rasă. Se introduce în cuptorul cald pentru 30 de min.