trandafiri

Reţetele lui Anelis-Cartofi copţi gratinaţi cu parmezan

Cartofii sunt prieteni cu umpluturi adorabile de tot felul. De post, cu bacon prăjit, cu caşcaval sau ca şi în reţeta de azi.

Ingrediente: 1 kg cartofi, 300 gr parmezan.

Se coc cartofii în coajă în cuptor timp de 60 min, se taie pe lungime şi se scobesc un pic.

Ingrediente compoziţie: 2 cepe se călesc uşor, se adaugă 4 ciuperci tăiate mărunt şi la sfârşit 500 gr de pulpe de pui tocate, dezosate şi fără piele. După ce compoziţia îşi schimbă culoarea se lasă la răcit, după care se înglobează 2 ouă, piper, sare şi 1 legătură de pătrunjel verde tocat mărunt.

Cartofii se vor umple cu această compoziţie, se introduc în cuptorul cald pentru 20 min. Se scot din cuptor şi se presară parmezan şi se mai lasă în cuptor  timp de 10 min pentru gratinare.

Rețetele lui Anelis-Pancove pe măsurate

 

Ce poate fi mai frumos decât să te aștepte bunica cu gogoși delicioase, care se mănâncă pe nerăsuflate. Așa ne aștepta și pe noi bunica în Sălaj. Li se spune pe măsurate deoarece este obligatoriu să se măsoare ingredientele pentru a ieși această rețetă.

Ingrediente: 1 kg făină, 500 ml lapte, 50 ml ulei, 3 ouă, 6 linguri zahăr, 1 cub de drojdie, coajă de portocală sau de lămâie rasă,  ulei pt. prăjit.

Se face o maia din drojdie, zahăr și un pic de lapte călduț. Se lasă la dospit, se adaugă restul ingredientelor și se frământă până se desprinde aluatul de pe mâini. Se lasă din nou la dospit până își dublează volumul. Se întinde o foaie care se taie cu paharul. Gogoșile se prăjesc în baie de ulei, pe ambele părți.Se mănâncă cu plăcere și cu ochii pe cântar.

Reţetele lui Anelis-Inele indiene de ceapă

Inele pane preparate din ceapă proaspătă, cu un înveliş crocant auriu, senzaţionale la o masă în familie sau cu prietenii.

Ingrediente: 1 ceapă mare, 2 căni făină de năut, 1, 5 ceaşcă de apă, 1,5 linguriţă sare, ¼ linguriţă turmeric, ¼  linguriţă ardei iute, 1 linguriţă chimin măcinat, ulei pentru prăjit.

Se taie ceapa transversal în cercuri, dupa care se desparte în inele. Se face un mix din făină de năut, chimen, ardei iute, turmeric și sare. Se adaugă apă și se amestecă până când se formează aluatul în care plonjează inele de ceapă. Se prăjesc în uleiul încins. Se servesc cu ketchup picant.

Reţetele lui Anelis-Lămâie marocană

 

O delicatesă care se consumă lângă fripturi. Se poate utiliza de asemenea alături de carne şi legume la preparea mâncării  în vasul marocan.

Mod de preparare: Se taie fiecare lămâie în 4, fără a se despica  de tot. Se introduce în mijloc 2 linguriţe de sare. Se va umple borcanul cu lămâi, fără a lăsa loc liber. Se complectează cu apă caldă, se adaugă foi de dafin şi boabe de piper, se înfiletează şi se păstrează în loc răcăros timp de 40 de zile şi 40 de nopţi.

Rețetele lui Anelis-Salată cu parizel

O salată uitată din vremuri de demult, din epoca de aur a lui Nicolaie. Simplă și foarte bună.

Ingrediente: 500 gr caș de carne sau parizel țărănesc, 2 cepe roșii, 2 castraveți murați, 1 lingură muștar clasic, 100 gr caș afumat,  1-2 linguri oțet, 3 linguri ulei de măsline sau 3 linguri maioneză de casă, sare, piper.

Se amestecă toate ingredientele tăiate julien. Se asezonează cu sare și piper. Se adaugă ulei de măsline sau maioneză după preferințe. Eu am adăugat maioneză de casă. Se ornează cu felii de roșii.