trandafiri

Reţetele lui Anelis-Îngheţată de ciocolată cu fructe

Un desert răcoros pe placul tuturor.

Ingrediente: 50 gr ciocolată rasă, 250 gr smântână dulce, 1 linguriţă cogneac, 1 lingură miere, 50 gr biscuiti, 2 kiwi felii, 1 banană felii.

Se amestecă smântâna dulce cu mierea, biscuiţii zdrobiţi, ½ din cantitatea de ciocolata rasă şi o linguriţă de cogneac. Se pune în pahare şi se introduce la congelator pentru 1 oră. Se serveşte cu ciocolată rasă, felii de kiwi şi banane.  

 

Reţetele lui Anelis-Hamburgher la chiflă

Preferat de tineri şi nu numai.  Fiului meu îi plac la nebunie.

Ingrediente: 1 kg cane tocată, 1 ceapă tocată mărunt, 1 vârf seminţe de chimen, 1 lingură cu vârf muştar,

1 ou, 100 gr pesmet, sare, piper.

Se căleşte ceapa într-un pic de ulei, se maestecă cu carnea tocată, chimenul, muştarul, oul crud şi 50 gr de

pesmet. Se asezonează cu sare şi piper, se înfoliază şi se introduce la frigider timp de 30 min.

Se formează chiftele aplatizate de aproximativ  120 de gr, care se tăvălesc prin restul de pesmet. Se prăjesc

la foc mediu timp de 8-10 min. Se servesc în chifle cu salată verde, ceapă roşie tăiată rondele, roşii feliate,

muştar şi ketchup.

Reţetele lui Anelis-Fursecuri fragede cu dulceaţă

O bunătate de fursecuri, delicioase şi care se topesc în gură. O reţetă care se poate prepara cu succes de orice începător.

Ingrediente blat: 300 gr făină, 3 gălbenuşuri de ou, 180 gr unt sau 120 gr unt  şi 1 lingură de untură, 100 gr zahăr, ½  praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri smântână, 1 lingură cogneac, 1 borcan dulceaţă de caise.

Se amestecă toate ingredientele şi se introduce aluatul la frigider timp de 30 min, după care se întinde o foaie de un cm grosime. Se taie cu forma iar  jumătate din fursecuri se mai decupează cu o formă mai mică. Se coc în cuptorul cald timp de 15 min. După ce se răcesc se unesc două câte două cu dulceaţă de caise. 

Retetele lui Anelis-Sparanghel cu sos olandez

O reteta de sezon cu un gust deosebit.

Ingrediente: sparanghel alb, suc de lamaie, cartofi noi fierti, ciorchine de rosii,

ulei de masline, sare, piper.

Sos olandez: 5 galbenusuri de ou, suc de lamaie, vin alb, sare, piper, 150 gr unt.

Se rupe partea lemnoasa a sparanghelului si se decojeste restul.  Se fierbe cu sare,

piper si suc de lamaie. Cartofii noi se fierb cu coaja, se curata si se amesteca cu un

pic de ulei de masline si patrunjel verde. Rosiile se ung cu ulei si se coc la cuptor.

Se prepara pe baie de aburi sosul olandez din galbenusuri, sucul de lamaie si un pic

de vin alb. La final se amesteca cu untul topit adaugat treptat.Se asezoneaza cu sare

si piper.Sparanghelul se serveste cu sosul olandez si garnitura de cartofi noi si rosii

coapte.

Reţetele lui Anelis-Salată delicioasă de broccoli cu şuncă

O salată savuroasă, plină de vitamine care va fi pe placul dumneavoastră.

Ingrediente:1 buc broccoli, 200 gr şuncă afumată sau bacon, 1 ceapă roşie, 50 gr parmezan, 50 gr migdale felii, maioneză de casă, smântână, sare, piper.

Se face un dressing din maioneză, smântână, parmezan, care se asezonează cu sare şi piper. Dressingul se amestecă cu broccoli fiert al dente şi desfăcut în buchete, ceapa roşie tăiată julien şi feliile de migdale.