Reţetele lui Anelis- Ceafă de porc marinată în oţet balsamic

Îmbinarea de arome de la acest preparat o să vă facă repetaţi reţeta foarte des pentru cei dragi, pe care o să îi daţi gata de la prima îmbucătură.

Ingrediente: 6 felii ceafă de porc,1 căciulie de usturoi presat, 120 ml oţet balsamic, 1 linguriţă zahăr, sare, piper, câteva linguri de  muştar, ulei.

Ceafa se asezonează cu sare şi piper şi se unge cu muştar. Usturoiul presat, zahărul se amestecă cu oţetul balsamic şi se toarnă peste feliile de carne. Se lasă la marinat 4 ore, după care se prăjeşte pe fiecare parte într-un pic de ulei.

Reţetele lui Anelis-Salată delicioasă cu sos de ţelină

O salată nemaipomenit de bună pe care am servit-o împreună cu prietena mea Maria din Anglia la unul din restaurantele celebre din Cluj.

Ingrediente salată: 1 varză crudă mică, 1 ceapă roşie, 1 măr,1 sfeclă mică fiartă,  1 morcov mare, 50 gr măsline, 1 pumn de nuci, 30 gr stafide, 100 gr porumb.

Varza, ceapa, mărul, sfecla şi morcovul se taie fâşii şi se amestecă cu celelalte ingrediente.

Ingrediente sos de ţelină: 1 ţelină potrivită, 50 gr unt, sare piper, 100 gr maioneză de casă, 100 gr smântână.

Ţelina se rade şi se căleste în unt. Se lasă să se răcească şi se asezonează cu sare şi piper. Se amestecă cu maioneza şi smântâna. Dressingul se poate amesteca cu salata sau se poate servi lângă salată, aşa cum am făcut eu. Este bestială.

Reţetele lui Anelis-Sărăţele

Le-am preparat de ziua mamei mele şi fiind atât de bune au atentat la dieta începută, se pare fără succes din cauza lor.

Ingrediente: 1kg făină, 200 gr unt, 200 gr untură, 250 gr smântână, 2 ouă, 1 linguriţă boia dulce, 2 plicuri drojdie uscată, 250 gr smântână, sare, piper, susan, chimin, mac după preferinţe.

Se amestecă toate ingredientele şi se lasă la dospit 10 min. Se întinde 1 foaie, se unge cu ou şi se presară după preferinţe cu chimen, susan sau mac. Se coc până se rumenesc în cuptorul cald. Se servesc cu mare plăcere.

Reţetele lui Anelis-Vinete cu usturoi pentru iarnă

Vinetele sunt legumele preferate de români, cu aspectul lor unic şi atrăgător, cu o culoare vibrantă, sunt nemaipomenit de delicioase şi nutritive. Vă prezint un mod deosebit de a pune vinetele pe iarnă, un preparat care te poate scoate oricând din încurcătură. Această reţetă am primit-o de la cumnata mea Dina.

Ingrediente: vinete, sare, zahăr, oţet, ardei iute, usturoi, ulei, pătrunjel verde tocat.

Se pot consuma imediat sau se pot pune pe iarnă.

Vinetele se spală, se taie felii, se presară cu sare şi se lasă la scurs timp de 1 oră. Se şterg cu un prosop de hârtie. Se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Se fierbe o compoziţie formată din apă, oţet, zahăr, ulei şi ardei iute feliat, se toarnă rece peste vinete, se adaugă usturoiul feliat şi pătrunjelul verde tocat. Cantitatea de oţet, zahăr şi ulei se pune după gust. Se mai poate completa sare.

Reţetele lui Anelis-Tort exotic cu ananas

Un tort delicios pentru fiul nostru căruia îi spunem “La mulţi ani”

Ingrediente blat la rece: 100 gr biscuit digestivi, 200 gr ciocolată, 100 gr smântână dulce.

Se topeşte ciocolata şi se amestecă cu restul ingredientelor. Se introduce în inelul de tort şi se păstrează la frigider până se întăreşte.

Ingrediente cremă: 500g cremă mascarpone, 200gr cremă de brânză,  zahăr 50g, 1 întaritor frişcă.

Se amestecă toate ingredientele şi se aşează peste blatul rece. Se introduce din nou la frigider pentru minim 5 ore.

Se ornează cu bucăţi de ananas şi ciocolată rasă. Se serveşte cu plăcere.